Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prešutni savez sa zapadom

Iranski lovci Phantom F-4 počeli s napadima na položaje ISIL-a

'TOPSHOTS  A picture taken from the southern Israeli town of Sderot shows smoke billowing from a spot targeted by an Israeli air strike inside the Gaza strip on November 15, 2012. The UN Security Coun
Foto: 'JACK GUEZ'
02.12.2014.
u 12:33

Iransko ratno zrakoplovstvo udare izvodi na istoku Iraka

Uz zapadnu koaliciju, položaje ISIL-a iz zraka počeo je napadati i Iran. Prema snimkama sa terena, najmanje jedan lovac F-4 Phantom izvršio je udare na položaje islamista u istočnom Iraku, u provinciji Diyala.

Bombardiranje je izvedeno protiv ciljeva na zemlji, a ovo je prvi put da se Iransko ratno zrakoplovstvo izravno upliće u borbe protiv ISIL-a.

Pentagon je potvrdio kako znaju za djelovanje iranskih lovaca, no SAD se nema namjeru miješati u iranske napade jer sunitski ISIL prijeti stabilnosti šiitske zajednice. Iran i SAD ne surađuju u koordinaciju udara protiv ISIL-a, no cilj obje zemlje je savladati militanstni islamističku skupinu tako da su, bar na ovom polju, zapad i Iran prešutni saveznici

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
08:58 03.12.2014.

'Ajmo Iranci! Rasturite vehabije!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:50 02.12.2014.

ISIS (ISIL) je kreacija CIA i Mossada koja se otela kontroli i sada je pokusavaju staviti ponovno pod kontrolu pa im je cak i Iran dobro dosao.

GV
golub Vaso
14:03 02.12.2014.

Glava ISIL-a je u istanbulu, dohi, rijadu i tel avivu, pa bi tamo trebalo udarit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije