Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medžlis
Povratak na članak

Iran razmatra zabranu prodaje nafte europskim zemljama

U iranskom parlamentu raspravlja se o mogućoj reakciji na naftni embargo Europske unije Iranu

Komentari 36

OB
-obrisani-
15:12 26.01.2012.

Za Iran bi bila najveca i jedina opasnost kad bi Saudijska Arabija i ostale arapske zemlje koje su americke pudiliceb povisili proizvodnju nafte.

VL
OB
-obrisani-
14:59 26.01.2012.

Zasto Amerika radi ovo svojim vazalima? Sto cemo sad kad poskupi nafta? Hoce li nam Majka Amerika refundirati?

VL
AA
aabbcc
15:06 26.01.2012.

. I ko tu sada hebe NAROD ? EU uvodi sankcije svojim gradjanima da ne smiju kupiti a Iran svojim gradjanima da ne smiju prodati.

VL
DR
drznedaj
12:55 26.01.2012.

Ako to naprave Grcka(40 % iranske nafte) i mozda Italija i Spanjolska (oko10%) su bankrot. Grckoj ce to biti kraj sigurno. I time opasno narusavaju EU takav kakav je sad. A sve je to odluka EU bila. Pitam se ko onda radi u EU kad se ocito zeli Grcka zakopat i unistit EU tako kako sada postoji. Dali je to sama EU ili mozda tu igraju uloge i financijski rezimi pod vodstvom zidova (gledajte sad ovo kad admin ovo obrise, ima ih svugdje)

VL
Avatar abcd
abcd
12:57 26.01.2012.

trebali su to i prije napraviti. kada slijedeci puta eu trazi ponovni uvoz, neka izvole platiti vecu cijenu, u zlatu naravski

VL
OB
-obrisani-
13:20 26.01.2012.

Ovo je smijsno.EU uvodi sankcije Iranu nekupovinom njihove nafte a Iran onda uvodi sankcije sam sebi zabranom prodaje EU.Pa onda nije mi jasno sta su onda sankcije

VL
UK
Ugo Kajvez
13:29 26.01.2012.

\" .................. iransku će naftu morati kupovati preko posrednika, što će još više povećati troškove............ \" ........................................................................... . A posrednici će bit !? ................ pogodili ste ................... rusi !! ........... . Sad kad rusi za grme da europi zavrnu još i plinsku slavinu .............. što onda ?? ...... . Ja bih rekao da netko drži europu za m*da a ne obrnuto !! ................

VL
OB
-obrisani-
13:45 26.01.2012.

tako se to radi... dođe meni tip prije par godina kupit auto... cijena 8.000, dosta ispod realne, jer sam htio da ga prvi kupac odveze i da ne gubim vrijeme... tip obilazi auto, pljuje, nevalja ovo, ne valja ono... papa šta je ovo, šta je ono... uuuu, puno je 8000 za tu kantu... meni dop*zdi, zahvalim se i kažem da auto nije više na prodaju... pa kako nije, pa dali ste oglas - eto, predomislio sam se... jooj, ma nije on tako mislio, dat će on 8000... kažem vam lijepo, auto više nije na prodaju... aj zdravo...

VL
AS
asdasfasdg
13:56 26.01.2012.

Još malo pa će Vam doći demokracija na Američki način.

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:59 26.01.2012.

sankcije na sankcije! što im fali? ništa. nafta ima kupaca, uvijek. ovaj put treba udariti tamo gdje najviše boli europu. amerika je daleko, neosjetljiva na naftu iz irana. ali grčka, španjolska...eh, ti je bolno mjesto. bankrotiranu državu još više stegnuti! i nek uniju košta spašavanje grčke još više. pitanje je dokle će se ovi razulareni eu političari nabacivati sa sudbinom čitavih naroda. svima je jsan oda iran ne radi bombu, da će tim elektranama doći do struje, a naftu, sve skuplje, prodavati zapadu. ili kini, jer će ona jedina imati novac da je kupuje! jel vidite kud to vodi?

VL
GO
goran71
14:12 26.01.2012.

Iranski prijesjednik sada laze svoj narod .Svaki puta kad je dosao u USA pricao je prtiv Izraela i odrzavao vjerske govore.Jedan od njih je kako oni cekaju 12 poslanika ali da bi on dosao na zemlju treba zemljom teci krv,cakk je napravio posebnu Damiju za poslanika i poseban put kojim ce poslanik doci. Obama je jasno rekao zatviri li Iran tjesnac USA ce ga otvoriti vojno.

VL
CI
cicibela
14:20 26.01.2012.

Sad su zapadni kauboji naišli na tvrd orah. Više nitko ne puši njihove lažne alibije za barbarsko pokoravanje svijeta. Vanjski i unutarnji neprijatelji, teroristi, smak svijeta, klimatske promijene, pandemije, virusi, babe roge svih vrsta... samo da oni ognjem i mačemm mogu održati globalnu kontrolu. Njihova babilonska kula se opet ruši, a taman su je mislili dovršiti.

VL
PA
Pasdaran
14:22 26.01.2012.

goran71, Ništa od toga što si napisao nije točno - iranski predsjednik drži političke a ne vjerske govore, niti je dao napraviti ikakvu džamiju ili put. Ti si jedan od većih budala koje ovdje komentiraju.

VL
CI
cicibela
14:28 26.01.2012.

26.01.2012. u 14:12h goran71 je napisao/la: Obama je jasno rekao zatviri li Iran tjesnac USA ce ga otvoriti vojno -------------------------------------------------------------------------- Ne treba Iran zatvarati tjesnac. Bolna rana nije tjesnac, nego to što više Iran ne prodaje naftu za dolare negoo za zlato. Čitava kula od karata zvana globalni financijski sustav (sklepan na dužničkom štampanju papira) pada u vodu. Zapad vodi rat za pokoravanje centralnih banaka, a ne za naftu ili suzbijanje nuklearne opasnosti.

VL
GO
goran71
14:38 26.01.2012.

26.01.2012. u 14:22h Pasdaran je napisao/la: goran71, Ništa od toga što si napisao nije točno - iranski predsjednik drži političke a ne vjerske govore, niti je dao napraviti ikakvu džamiju ili put. Ti si jedan od većih budala koje ovdjedje komentiraju. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Evo ovako ti lazes sam sebe i ostale ,ja sam osobno pratio njegove govore.Tebi neci reci da si buda nego dovoljno neinformiran covjek i bezobrazan.

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
14:45 26.01.2012.

14:38h goran71 je napisao/la: Gorane ti si neki novi ovdje?? Ako se nešto ne može reći Pasdaranu, to je da je neinformiran oko Irana. Sudeći po tvome postu jedini neinformirani si ti, ili pokušavaš kao još neki pojedinci širiti propagandu?du? Odmah ću ti reći svaka propagandna tvrdnja će biti oborena argumentima, ovdje se razgovara argumentima, tako ako ti imaš dokaze jače od \"ja sam slušao\" tada ih iznesi, u protivnom će se tvoji razlozi smatrati istima kao od komentatora \"Irani\" a to su tlapnje bez pokrića....osobno sam prilično upućen o stanju na bliskom istoku, i priče poput tvoje se ovdje ne prodaju.

VL
OB
-obrisani-
14:46 26.01.2012.

Dosao Dick Cheney u Dubrovnik.Grad kojim u toku dana ulicama vrvi hiljade ljudi.Na taj dan grad je bio prazan,Snajperisti su bili na svakom cosku,onaj ko bi otvorio samo prozor rizikovao je da dobije metak. \"Velcome to the world of Western demokracy\" Znaci ako Dick seta Dubrovnikom nitko drugi ne smije da seta.....

VL
DA
damocles
14:55 26.01.2012.

svaka cast iranskom bratskom narodu

VL
OB
-obrisani-
15:03 26.01.2012.

26.01.2012. u 13:29h Ugo Kajvez je napisao/la: \" .................. iransku će naftu morati kupovati preko posrednika, što će još više povećati troškove.. A posrednici će bit !? ................ pogodili ste ................... rusi !! .......... ................................................................................................................................................... Ti si kreten nad kretenima ( ne diraj mi svetu slavensku rusku zemlju ) Rusi nece i ne mogu biti posrednici pri prodaju iranske nafte. To je tehnicki neizvodivo.

VL
Avatar intimus500
intimus500
15:05 26.01.2012.

jedan savjet mojim Iranskim prijateljima, nemojte trošiti vrijeme i trud pišući po raznim komentarima koji se tiče Vaše zemlje u RH jer i tako naše mišljenje neće utjecati na ishod što se kuha u glavama zapadnih vođa ... mislim da bi trebali utrostručiti vaš trud na raznim američkim, engleskim i sl. portalima kako bi pokušali promijeniti njihovo javno mišljenje ... Na žalost, dokazano je da i od toga baš nema koristi ..ali nikada se ne zna. ... I da, na žalost mislim da EU i USA su pretpostavljali takvu reakciju Irana (kad sam ja to očekivao, sumnjam da oni nisu :) ) ... samo se bojim što oni kuhaju/pripremaju za dalje :( ...nikad dobroga se ne rodi od njihove \"vanjske politike\" :( ..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.