Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amerikanci tvrde

Iran pomaže Siriji u gušenju pobune, a potiče je u Bahreinu

'Iranian President Mahmoud Ahmadinejad (R) greets his Afghan counterpart Hamid Karzai upon his arrival in Tehran on March 26, 2011, to attend celebrations for the Persian new year of Noruz on March 27
'ATTA KENARE'
14.04.2011.
u 22:40

Teheran šalje Assadu opremu za borbu protiv prosvjednika, ali i stručnjake koji nadgledaju telefoniju, internet i SMS

Iran potajno pomaže Siriji da suzbije prosvjede i održi se na vlasti, ustvrdili su izvori iz vrha američke obavještajne zajednice. Prema do sada prikupljenim podacima Teheran Damasku osigurava potrebnu opremu za razbijanje demonstracije i raspršivanje prosvjednika, ali i pomaže u nadgledanju i kontroliranju telefonskih, internetskih i SMS-komunikacija.

– Iran ima iskustva s prosvjedima iz 2009. godine, znaju što i kako treba učiniti da bi onemogućili demonstracije, i ta saznanja sada dijele sa svojim saveznicima – kaže za Fox News neimenovani američki dužnosnik. Ujedno, američka je obavještajna služba presrela komunikacije predsjednika Ahmadinedžada, a snimke razgovora pokazuju da iranska vlada u ovome trenutku pokušava u organizaciji demonstracija pomoći šijitskim tvrdolinijašima u Bahreinu i Jemenu.

– Iran ima velike planove, ali u ovom trenutku oni nadilaze njihove stvarne mogućnosti – kaže izvor iz američke obavještajne službe. Sirija, u kojoj posljednjih dana bukte veliki sukobi prosvjednika i snaga sigurnosti, Iranu predstavlja strateškog partnera na Bliskom istoku, pa će Teheran učiniti sve da se Assadov režim održi. (bk/VLM)

Komentara 35

OB
-obrisani-
00:08 15.04.2011.

rekao sam SVIJETSKA revolucija......a to ukljucuje sve drzave svijeta,ne? No na zalost, to nije trenutno moguce ,no postat ce onog trenutka kad banda uspostavi World Government

ST
Stockholm
23:23 14.04.2011.

I za Ahmu Maloga raste stap ...

XA
xaron
03:31 19.04.2011.

To samo Iranci vracaju stare dugove Arapima. Bice tu i puno kamata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije