Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rouhani:

Iran ne želi "nove napetosti" u regiji

Rouhani
Foto: Reuters/PIXSELL
10.05.2018.
u 23:15

Izrael je u četvrtak prije zore izveo desetke smrtonosnih zračnih udara na ciljeve u Siriji za koje tvrdi da su iranski, istaknuvši da uzvraća na iransko raketiranje dijela sirijske Golanske visoravni pod njegovom kontrolom

Iran ne želi "nove napetosti" na Bliskom istoku, rekao je u četvrtak iranski predsjednik Hassan Rouhani u telefonskom razgovoru s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, ne spominjući izraelske zračne udare u Siriji.

Izrael je u četvrtak prije zore izveo desetke smrtonosnih zračnih udara na ciljeve u Siriji za koje tvrdi da su iranski, istaknuvši da  uzvraća na iransko raketiranje dijela sirijske Golanske visoravni pod njegovom kontrolom.

Na upit AFP-a, iransko ministarstvo vanjskih poslova nije komentiralo te informacije.

"Iran je uvijek htio smirivati napetost u regiji pokušavajući ojačati sigurnost i stabilnost", rekao je Rouhani kako prenosi mrežna stranica iranskog presjedništva.

"Iran ne želi nove napetosti u regiji", dodao je iranski predsjednik čija zemlja vojno pomaže sirijskom režimu Bashara al-Assada u njegovu ratu s pobunjenicima i s džihadistima skupine Islamska država (IS).

Govoreći o prisutnosti "iranskih vojnih savjetnika u Siriji", Rouhani je dodao da je "zahvaljujući borbi Irana na strani sirijskog i iračkog naroda protiv terorista DAESH-a (arapska kratica za IS) ostvarena razmjerna stabilnost u Siriji i dobra stabilnost u Iraku, što je dobro za regiju, svijet i Europu".

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
05:35 11.05.2018.

Izrael I Saudijska Arabija su izvor problema a ne Iran ,za njih ratuju djeca Americkih beskucnika,drogasa i alkoholocara .Ocito sa su Persijanci tvrd orah kad ga nemogu razbiti 40 I nesto godina .

DU
Deleted user
09:23 11.05.2018.

Ha, ha, ha,....... iranci su se u tri dana ispuhali kao stara probusena lopta za nogomet. Gdje im je sada arogantnost koju su imali do pocetka ove nedjelje? Dosta je bilo da Trump lupi sakom po stolu i da ih zidovi klepnu po nosu pa da sad vuku nos po prasini. Sve bradonje su iste, iza allah akhbar su kukavice, krezubi psi koji znaju samo da laju.

Avatar Foton
Foton
06:19 11.05.2018.

Ne zeli nove napetodti, nakon sto su 27 izrealskih F16 unistili iranske baze u Siriji. Bila je to najveca izraelska akcija od 1973 godine. Ocito ih nije dobro provocirati. Sirijci nisu ni pokusali rusiti izraelske avione, jer znadu sto bi dobili za uzvrat, a Putin i Netanjahu najbolji prijatelji.. ne znam kako to lezi dezurnim Rusofilima u “regionu”, ali tako je. U Izraelu 2 miliona ruskih Zidova, jake su to veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije