Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moćno oružje

Iran bespilotnom letjelicom može gađati cijelu regiju

ahmadinejad
Reuters/PIXSELL
26.09.2012.
u 20:31

Letjelica Shahed 129 ima domet od dvije tisuće kilometara, a može nositi rakete i projektile, što znači da može ići u izvidničke, ali i borbene misije.

Iran je danas otkrio novo oružje vlastite proizvodnje – bespilotnu letjelicu koja može nadlijetati cijelu regiju Bliskoga istoka. Letjelica Shahed 129 ima domet od dvije tisuće kilometara, a može nositi rakete i projektile, što znači da može ići u izvidničke, ali i borbene misije.

Prošle godine Iran je pokazao snimku američke bespilotne letjelice koju su navodno uspjeli u Iran spustiti elektroničkim putem. Sjedinjene Države nisu potvrdile da im nedostaje takva letjelica iako je nešto kasnije Iran priopćio da ubrzano radi kako bi na temelju američke bespilotne letjelice napravio svoju vlastitu. Zanimljivo je i to da je Iran vijest o tome da je izradio novu bespilotnu letjelicu objavio u trenutka kada se u Perzijskom zaljevu održavaju vojne vježbe u kojima sudjeluje SAD i još 30 zemalja.

U ponedjeljak je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinejad kazao da Iran ne shvaća ozbiljno izraelske prijetnje o napadu.

>>Žele zavladati oceanima: Kina predstavila svoj prvi nosač aviona

Komentara 162

RE
@rea
22:19 26.09.2012.

Čitav civilizirani svijet podržava Iran, __________ Htio si vajda reći Islamsku republiku Iran. I njezinog vrhovnog zapovjednika, Khameneija. lol

PA
Pasdaran
22:19 26.09.2012.

Rea, Nemaju se Iranci što crveniti ili pravdati, već isključivo medijska bagra koja manipulira njegovim citatima. Primjera ima beskonačno.

OB
-obrisani-
22:19 26.09.2012.

Ajdaho, Ajova, Alabama, Aljaska, Arizona, Arkanzas,Vajoming,Vašington Vermont,Virdžinija, Viskonsin, Delaver, Država Roud Ajland i Providens Plantaža, Zapadna Virdžinija, Ilinois, Indijana, Južna Dakota, Južna Karolina Juta, Kalifornija, Kanzas, Kentaki, Kolorado,Konektikat, Luizijana, Masačusets Mejn, Merilend, Mičigen, Minesota, Misisipi, Misuri,Montana, Nebraska , Nevada. Novibraska , Nevada. Novi Meksiko, Nju Hempšir, Nju Džerzi, Njujork, Oklahoma, Oregon, Ohajo, Pensilvanija, Severna Dakota, Severna Karolina, Teksas,Tenesi Florida, Havaji, Džordžij ... koja od ovih država ne učestvuje ima ih 51

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije