Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzimanje kontrole

Irak pokrenuo kopnenu ofenzivu protiv IS-a u Tel Afaru

Foto: Reuters
20.08.2017.
u 08:20

Članovi terorističke organizacije moraju se "predati ili će biti ubijeni", rekao je irački premijer Abadi.

Irački premijer Haider al-Abadi objavio je danas rano ujutro početak kopnene ofenzive za preuzimanje kontrole nad zapadnim gradom Tel Afarom, jednim od posljednjih gradova u zemlji koji je u rukama militanata takozvane Islamske države (IS).

Članovi te terorističke organizacije moraju se "predati ili će biti ubijeni", rekao je Abadi u obraćanju koje je prenijela televizija Al Arabija.

Iračke snage u utorak su pokrenule zračnu ofenzivu na Tel Afar, koji se nalazi oko 65 kilometara zapadno od nedavno oslobođenog grada Mosula. Nekoliko dana su bombardirale položaje IS-a u gradu kao pripremu za kopnenu operaciju.

Džihadisti su zauzeli Tel Afar sredinom 2014. godine kada su preuzeli kontrolu nad velikim područjima sjevernog i zapadnog Iraka.

Ključne riječi

Komentara 1

IB
ibiza
12:30 20.08.2017.

udri ,naprijed Iracani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije