Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banke traže pomoć
Povratak na članak

Intervencija HNB-a da se spuste kamate i sačuva tečaj


Devizne rezerve pokrit će potražnju banaka za eurima, banke šute o tužbi

Komentari 13

Avatar mlijeko
mlijeko
16:53 29.09.2015.

Danas država nije uspjela plasirati svoje obveznice, točnije nitko nije htio kupiti 400 milijuna obveznica od države...to su pravi problemi i početak raspada financijskog sustava..

VL
DU
Deleted user
17:00 29.09.2015.

Banke su si djelomično same krive jer, usprkos glasnogovornika HUB-a, grlena medijski skupina Franak, gdje vrvi pripadnicima elite (što medijske, što političke) je javnosti narinula svoje viđenje zapleta. Recimo da su krediti lihvarski, a što je kreirano tako da je cool CHF kredit preračunan kao kunski, iako je za kunski, koji ne nosi valutni rizik, kamata dva do dva i pol puta veća. Onda da je sredstvo plaćanja u HR kuna, a što banke nisu demantirale - da se uopće ne radi o plaćanju kao takvom, niti banka ispostavi malopr. ili R1 račun nego o tome da se već desetljećima može donijeti 100 CHF i položiti u bankama na štednu, zauzvrat štedna potvrda banke. I da devizna klauzula osiguranje banke za tih 100 chf na strani kred. plasmana. Onda da oni otplaćuju, a glavnica raste!? Ne, glavnica pada proporcionalno uplatama kad se računa u CHF, kao ugovorenoj etalonskoj vrijednosti. I još nekoliko stvari su u sferi return-a propustile demantirati banke, a naročito krenuti na Ustavni sud već kad im je Linić ograničio kamatu na 3.2 % i kasnije Milanović otplatni tečaj na 6,39 kn pa su se vlastodršci, i sami dužnici u chf kreditima, oskolili i zabiberili bankama. Sad će to razvuzlati Ustavni sud, a nastradat će grbače svih poreznih obveznika dok frankaši zadovoljno trljaju ruke jer im je špekulativni rizik pokrila široka narodna masa.

VL
ST
Stojko
17:31 29.09.2015.

Sad kad se zbog ove Frankenštanske konverzije franka uruši cijeli financijski sustav, Lalovac će reći pa jbga ja sam sa srcem htio pomoći ljudima i sebi, te stranci da dobije izbore, a o posljedicama nisam previše razmišljao.

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:53 29.09.2015.

Neka se ovaj lutak barem obrije! Ili mu je Al-Ostoyah dojavio da dolazi nova garnitura bradonja pa se prilagođava novim okolnostima?

VL
ST
stefj
17:22 29.09.2015.

Evo, i onda neka mi netko kaže da mi svi nećemo platiti kredite onima koji su ih uzimali u Švicarcima. Ne znam kako su si to Lalovac i Milanović zamislili da banke neće preliti trošak konverzija na građane i devizne rezerve... A tek pravi problemi nastaju jer nitko nije želio kupiti državne obveznice, sad će usfaliti keša za uhljebe, zato hitno trebaju izbori, da ne nestane prije izbora... Eh Grčka je mila majka prema onome što nas čeka.

VL
OS
osica
17:36 29.09.2015.

"Neugodna vijest za lalovca ". Ma nema je, riješio se on kredita u švicarcima. " Puna šaka brade" . Ne brinite ni za ministra Lalovca, " ima država viška novca" pa on posudio i bankama na mjesec dana.Zar je većar je već isteko mjesec dana ?. Nije, onda kad istekne imamo viška i Lalovac će opet posuditi. Ma ne "posudba je bila šala uz švicarac". Zvečka.

VL
ZM
zmaj44444
23:18 29.09.2015.

nesposobna vlada (kukuriku vlada)je donijela loš zakon koji će nas na kraju koštati puno više i opet će na kraju to sve građani otplatiti

VL
BR
Branko102
16:48 29.09.2015.

Pazi ti to,nalickani fićfirićfić pustio bradu.Da ga nema nitko ne bi ni primjetio da nemamo guvernera.

VL
VL
????
19:13 29.09.2015.

E, sad kad još navale migranti koje će Njemačka vratiti u Hrvatsku, pa propadne turistička sezona ...

VL
PS
Psycho33
20:03 29.09.2015.

Cijela prica je od strane politicara bankara i hnb a presdtavljena "namjerno"pogresno..uopce nije pitanje je li dug ovoliko ili onoliko i je li ha treba platiti ovako ili onako.. Dug ne postoji prema presudi suda u bar desetak slucajeva aa vlada i oporba navali da plate "dug" bankama?? Vlada krsi sudske presude i Ustav RH. Ovo je jos jedna pljacka u nizu..i te kakva pljacka 8 milijardi kuna plus kamate..

VL
NI
Nini istrijan
21:48 29.09.2015.

Drzava treba da osnuje svoju banku za potrosacke kredite i na taj nacin stvori konkureciju ovim lihvarima koji su paraziti drustva i piju krv narodu.Banke se moraju obuzdati jer su prigrabile previse moci i misle da mogu da rade sto god zele.One su uzrok zla kojeg imamo jer je nelogicno da imamo jedan veliki broj ljudi koji tesko rade da bi prezivjeli a na drugoj strani banke ciji zaposleni dijele bonuse na dobiti koja je ostvarena ne radom ni proizvodnjom nego cistim lihvarenjem,.Fuj !!

VL
DU
Deleted user
17:27 29.09.2015.

strane banke sve zatvoriti i onda nece traziti eure. neka si traze eure u zemljama maternice. u hrvatskoj imamo samo kune!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.