Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPAZITE!

Putem interneta dogovorio kupnju traktora, a onda je najednom nešto shvatio...

traktor, livada
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
06.11.2017.
u 12:19

Poduzeće s kojim se sklapa poslovna suradnja može se provjeriti putem sudskog registra poslovnih subjekata, kojeg imaju države članice Europske unije

Muškarac iz Međimurja koji je putem interneta dogovorio kupnju traktora od navodne škotske tvrtke shvatio je da je prevaren nakon što je uplatio predujam pa policija upozorava građane da prije sklapanja kupovina dobro provjere s kim stupaju u poslovni odnos, posebice ako se radi o prvom poslovnom kontaktu.

Poduzeće s kojim se sklapa poslovna suradnja može se provjeriti putem sudskog registra poslovnih subjekata, kojeg imaju države članice Europske unije, kao i druge europske zemlje, te putem ranijih kupaca koji su poslovali s poslovnim subjektom, savjetuje međimurska policija.

Napominje pritom kako je nerazmjerna cijena neke robe ponuđene putem internetskog oglasnika u odnosu na onu tržišnu značajno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

Muškarac iz Međimurja dogovorio je kupnju traktora  putem internetske stranice navodnog škotskog poduzeća za prodaju traktora te u komunikaciji putem telefona i e-pošte s osobom koja se predstavljala kao odgovorna osoba poduzeća.

No nakon uplate iznosa od nekoliko desetaka tisuća kuna, više nije mogao stupiti u kontakt s odgovornom osobom poduzeća pa je slučaj prijavio policiji.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marvin
14:38 06.11.2017.

Koliko mora covijek biti glup da tako nesto radi i to u danasnje vrijeme , kad osjetim stvar sto narucim pod prstima onda placam prije ne .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije