Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNE SE BOLNICE

Intenzivna u KB Dubrava puna, u KBC-u Zagreb kapaciteti gotovo popunjeni

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
25.10.2021.
u 21:32

- Mi ćemo sutra otvoriti još jedan broj postelja, vidjet ćemo još 35-40 za prvu fazu, kazao je Milivoj Novak iz KBC-a Zagreb.

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj pogoršava se iz dana u dan. U bolnicama je danas bilo sedamdesetak oboljelih više nego jučer, a ubrzano raste i broj onih na respiratorima, 14 ih je više u odnosu na dan prije. S COVID-om je preminulo još dvadeset dvoje ljudi. 

U KBC-u Zagreb hospitaliziran je 81 bolesnik. Tamošnji kapaciteti gotovo su popunjeni.

- Mi ćemo sutra otvoriti još jedan broj postelja, vidjet ćemo još 35-40 za prvu fazu, kazao je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor iz KBC-a Zagreb za HRT.

U Kliničkoj bolnici Dubrava odjel intenzivne njege je pun.

- To je prilično neugodna situacija i neugodno nas je iznenadila. Činjenica je da je trenutačno bolest među mlađim dobnim skupinama, rekla je prim. dr. sc. Jasna Tekavec Trkanjec, voditeljica dnevne post-COVID bolnice, KB Dubrava.

Koronavirus je ušao u riječki KBC preko pacijentice koja je hospitalizirana na Klinici za ginekologiju i porodništvo.

- Pri dolasku, pri hospitalizaciji imala je negativan test. Nakon dva dana PCR test je bio pozitivan. Bolesnica je odmah izolirana, a sve osoblje i ostali pacijenti na ginekologiji su negativni, izvijestio je Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka. Proboj je zasad lokaliziran, a pacijentica bez simptoma.

 

>> VIDEO Nove preporuke HZJZ-a: Tko ne mora u karantenu, što napraviti ako ste bili u bliskom kontaktu...

Ključne riječi

Komentara 40

LI
Lisac
21:50 25.10.2021.

Prednost moraju imati cijepljeni gradjani

JA
jadnatikoza
22:22 25.10.2021.

Svim necijepljenim pacijentima naplatiti liječenje i sve troškove. Isto tako napraviti i sa piromanima što zapale Dalmaciju, Česima što ih traži HGSS sa helikopterima i Poljacima koji po orkanskom nevremenu isplove sa brodom

Ivan_Žižak
10:45 26.10.2021.

BOMBASTIČNA VIJEST (24 SATA): "U bolnice je iz Ministarstva zdravstva stigla naredba da treba razdvojiti preminule od i s Covid-19, pa će broj smrti pasti!". Ostaje nepoznato radi li se o broju smrti od covida ili kako. Te jesu li bili cijepljeni. Mada je nedavno također najavljeno da se odsad neće brojati broj zaraženih. Pa se broji. Ljudi čitajte ozbiljne novine. Al prvo naučite barem njemački..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije