Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu se prilagodili

Inspektori zatvorili šest lokala koja su poslovala bez fiskalnih blagajni

fiskalizacija
Duško Jaramaz/PIXSELL
Autori: tli/VLM, i.kri
11.01.2013.
u 15:36

Ugostiteljima koji nisu poštovali novi Zakon o fiskalizaciji dan je rok od 48 sati da otklone zateknute nepravilnosti.

U proteklih pet dana, odnosno otkako je započela akcija inspekcije Porezne uprave, 418 inspektora obavila su ukupno 3418 nadzora tijekom kojih je utvrđeno 248 nepravilnosti. Ugostiteljima koji nisu poštovali novi Zakon o fiskalizaciji dan je rok od 48 sati da otklone zateknute nepravilnosti.

Porezna uprava je objavila da je zatvorila šest lokala koji nisu uklonili nepravilnosti. Po dva ugostiteljska objekta su zatvorena u Vukovaru i Pazinu, a po jedan u Splitu i Dubrovniku.

Oni koji su poslušali inspektore nastavili su poslovati bez problema, no unatoč ovim rezultatima, još uvijek je onih koji posluju bez fiskalnih blagajni.

Najviše nadzora obavljeno je u Zagrebu gdje su 82 inspektora ''pročešljala'' 528 lokala. Najmanje su strahovali vlasnici kafića u Koprivnici. Njih je obišlo osam inspektora koji su uočili 13 nepravilnosti.

>>Inspektori u dva dana otkrili 330 poduzetnika koji ne izdaju račun

 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:06 11.01.2013.

Nema Komentara ? samo 2 čudnoooooooo

ST
stefj
20:22 11.01.2013.

Ajde malo novinari, da vidimo rezultate porezne. Za sada još uvijek stoji brojka od 12.000 poslovnih subjekata koji izdaju fiskalne račune, od njih 28.000. To konkretno znači da ako ostane ovakvo stanje, ovaj vladin potez zatvorio je 16.000 poslovnih subjekata. Ili se ipak brojka malo popravlja? Hoće li uspjeti doći do nekih 20.000 preživjelih poslovnih subjekata ili će ostati ovakva katastrofa?

ER
EUGEN ROMMEL
16:21 11.01.2013.

blago inspektorima, koliko samo keša trpaju u džepove!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije