Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrsić najavio

'Inspektori rada će ići u tajne nadzore, poduzeća neće znati kada dolaze'

mirando mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.12.2013.
u 10:49

Pod novim ovlastima inspektorata bit će pravo izvida, oduzimanje dokaza i video materijala, nadzor i pravo ulaska u tvrtku, a ići će i u tajne nadzore

Ministar rada Mirando Mrsić otkrio je novosti u radu inspektorata rada koji dobiva nove ovlasti. Pod novim ovlastima inspektorata bit će pravo izvida, oduzimanje dokaza i video materijala, nadzor i pravo ulaska u tvrtku, rekao je Mrsić za Novi list. Dodao je kako će inspektorat dobiti vrlo široke ovlasti te da će imati sve osim naoružanja.

Zanimljivo je i što će inspektori imati pravo biti svojevrsni tajni agenti.  "Ide se i u tajne operacije, tajne nadzore, potpuno drugačiji način rada. Želim da Inspektorat rada bude što sličniji onom što je "Arbeitsamt" u Njemačkoj", dodao je Mrsić.

Promjena mora biti, kaže Mrsić i dodaje kako moramo u reforme.

"Imat će inspektori i preventivnu ulogu. Pa će kod nekih prekršaja dati mogućnost poslodavcu da se uskladi u roku od osam dana. A poduzeća sasvim sigurno neće znati kada im inspektor dolazi", rekao je Mrsić. Dodao je kako će se kažnjavati na mjestu zbivanja i da će samo dio kazni odlaziti u prekršajne, čime bi se rasteretili sudovi i veći prekršaji odmah naplatili.

Ministar je naveo i o kojim se to sve prekršajima radi.

Rad na crno, nepoštivanje radnog vremena su neke stvari koje odmah trebaju biti procesuirane. Na tom području zajedno s Ministarstvom pravosuđa mijenjamo stvari.

>> Mrsić: Uzimamo time-out. Nismo se uplašili sindikata!

Komentara 49

BA
Balija
11:25 08.12.2013.

Ovi inspektori trebaju pod hitno da uđu u to isto ministarstvo da naprave reda u samo ministarstvu pa poslije da se pokrenu na zacrtanom planu.Da krenu u napad na naj sitnije kafice,tržnice ,restorane i tako dalje.

OS
osica
11:44 08.12.2013.

ma zapravo ništa drugo ni ne znate osim tajnog snimanja, praćenja , upadanja u objekte , zatvaranje objekata 8 dana uz plaćanje ogromne kazne , za dvije kune viška u blagajni......... - nastavite i izmišljajte - rezultati su bajni aezultati su bajni a investitori samo čekaju i ovi koji su tu da se maknu u okruženje gdje se najprije radi, ostvari, a onda prati kazni, a zatvara na vrijeme i za velike propuste. Ima dojam da se bavite sitnicama, mažete nam oči a vi imate dobre plaće, skupe aute i mobitele, jeftinu klopu dok je narod gladan vaši župani "pojedu na teret naroda 500.000 Kn" samo naprijed . vaša županica se po tom pitanju nije izjasnila. Možda će kum.

A7
A7ibaba
11:10 08.12.2013.

Samo im dajte jos vece ovlast tako da budu jos vise korumpirani nego sto su sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije