Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zračna luka Rijeka

Inspektori putnike ostavili da se sami snalaze za prijevoz?

štrajk (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
12.06.2013.
u 13:50

Autotrans d.o.o. Rijeka kao prijevoznik i putnici u korištenju prijevoznih usluga iz Zračne luke Rijeka na otoku Krku prema Rijeci, 3. lipnja bili su izloženi, kako opisuju u priopćenju, priličnoj neugodnosti

Nezadovoljni postupanjem inspekcijskih službi u Zračnoj luci Rijeka odlučili su se oglasiti priopćenjem u kojem govore o neprimjerenom postupku prilikom nadzora Službe inspekcije cestovnog prometa nadležnog ministarstva. 

Autotrans d.o.o. Rijeka kao prijevoznik i putnici u korištenju prijevoznih usluga iz Zračne luke Rijeka na otoku Krku prema Rijeci, 3. lipnja bili su izloženi, kako opisuju u priopćenju, priličnoj neugodnosti. Objašnjavaju kako je Autotrans d.o.o. Rijeka sa Zračnom lukom Rijeka d.o.o. Omišalj 8. travnja 2013. godine sklopio Ugovor o uslugama prijevoza putnika autobusima i minibusevima za razdoblje od 31.ožujka 2013 do 31.prosinca 2013. godine, po provedenom postupku javne nabave. Predmet ugovora, navode, je prijevoz putnika iz Rijeke do Zračne luke Rijeka i obratno s obzirom nepostojanja javno linijskog prijevoza iz Zračne luke do većih odredišta u Primorsko-goranskoj županiji.

Zračna luka Rijeka je za 2013. godinu ugovorila dodatne letove s kompanijama širom Europe u namjeri dovođenja što većeg broja turista na to područje i u nastojanjima da im omogući dolazak i odlazak sa Zračne luke Rijeka, ugovorila prijevoz autobusima Autortransa. No 3. lipnja inspektor Službe inspekcije cestovnog prometa obavio je inspekcijski nadzor na autobusu Autotransa u Zračnoj luci Rijeka, nakon čega ga je isključio iz prometa uz obrazloženje kako je njime obavljan javni linijski prijevoz putnika na relaciji Zračna luka Rijeka – Rijeka. Putnici su iskrcani iz autobusa na rampi Zračne luke Rijeka te upućeni da se sami snalaze za prijevoz do svojih odredišta. Način kako je postupio inspektor nikako nije u službi unapređenja turizma, poručuju iz Zračne luke Rijeka.

\"Činjenica je da se u Republici Hrvatskoj od svih relevantnih subjekata, počevši od Vlade RH, Ministarstva turizma i ostalih vezanih u turističku djelatnost, ulažu napori u što kvalitetniju realizaciju turističke sezone, uvodno navedenim, sigurno da službe inspekcijskog nadzora ne pridonose zajedničkom cilju. Sve akcije koje je poduzela zračna luka Rijeka u dogovaranju novih letova i dovođenju novih turista u našu regiju dovedene su u pitanje\". Autotrans je nakon ovoga događaja proslijedio dopis Ministru pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministru turizma kao i Županu primorsko-goranske županije. Na kraju, ali ne manje važno, potrebno je utvrditi na koji način inspekcijske službe mogu izvršavati svoje zakonom određene ovlasti, a da ne narušavaju ugled Republike Hrvatske kao poželjne turističke destinacije kojemu težimo, poručuju iz Zračne luke Rijeka.

>>Od 9 vozila za prijevoz osoba s invaliditetom u kvaru njih 8!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije