Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaći izum

Inovacija: Inox doze za čaše i četkice za zube

Carek
Foto: Ivančica Jurčević
1/2
28.11.2013.
u 12:00

Zlatna medalja s INOVA-e 2013. je poduzeću V.A.Carek iz Gornje Stubice bila odskočna daska za inozemno tržište

Poduzeće V. A. Carek iz Gornje Stubice, na 38. hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem - INOVA 2013. osvojilo je zlatnu medalju za dozatori za čaše i četkice.

Sve veći interes

Dozatori su za sada postavljeni u brojnim vrtićima na zagrebačkom području i postoji sve veći interes za njih, jer su praktični, ekonomični i služe svrsi, slažu se u vrtićima, a mališani ih lako koriste. Dozatore su na sajmu predstavila djeca, Vladimirovi unuci Fran i Lana Carek iz Gornje Stubice.

- Hrvatsko tržište prepoznalo je kvalitetu i namjenu, a to je i potvrdio međunarodni ocjenjivački sud koji je dodijelio ovo visoko priznanje koje je odskočna daska za osvajanje inozemnog tržišta do kojeg je danas teško doći, a što mogu samo najbolji i najkvalitetniji - rekli su Hrvatskoj Gospodarskoj komori, Županijskoj komori Krapina. Na ideju je Vladimir Carek došao u razgovoru s ravnateljicom jednog vrtića koja se požalila na kineske čaše koju su do tada koristili.

- To me zainteresiralo te sam si dao truda i došao do proizvoda, inox dozator za čaše i četkice. Prednost toga je lagano održavanje, jednostavna montaža, pravilno pohranjivanje četkice, a proizvod je namijenjen za prostore u kojima boravi više ljudi, poput vrtića, kampova, apartmana i slično - rekao nam je direktor Carek. U tvrtki su posebno ponosni što kroz sve ove godine pozitivno posluju, redovito podmiruje obaveze prema državi i dobavljačima. Smatraju da ulaganje u znanost i stvaranje inovativnih proizvoda garantira opstanak na tržištu.

Proširenje pogona

Osnovna djelatnost je veleprodaja uvozne profesionalne opreme, a uz to su uspješni i s vlastitim domaćim proizvodima. Posjeduju vlastitu servisnu službu i rezervne dijelove za sve uređaje iz prodajnog programa što im omogućava pravovremeno otklanjanje neispravnosti u garantnom periodu. Planiraju otvoriti veći pogon u suradnji s inozemnim partnerima koji su vrlo zainteresirani za njihove vlastite proizvode. - Već imamo zainteresirane iz europskih zemalja, te Azije, no vidjet ćemo kakvo će biti stanje na tržištu, a sjajno nije - svjestan je Vladimir Carek i njegov tim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije