Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blizak Assadov suradnik:

Inini radnici mogu se vratiti u Siriju čim bude sigurno

Ahmad Munir
Foto: ''
15.12.2013.
u 22:02

Inin povratak crpljenju nafte u Siriji ne ovisi o sudjelovanju Hrvatske u transportu sirovina za bojne otrove iz Sirije, kaže Ahmad Munir te dodaje da se predsjednik Bashar Al-Assad protivi otkazivanju ugovora s Inom, koji vrijedi još pet godina

Nakon što je u javnost procurila informacija da će zbog sudjelovanja u transportu sirovina za bojne otrove iz Sirije Hrvatska imati snažne argumente za povratak Ine u tu zemlju, Ahmad Munir, član Vijeća za nacionalnu sigurnost Sirije, bliski Assadov suradnik i bivši župan provincije Homs, gdje se i nalaze Inina nalazišta nafte i plina, za Večernji list rekao je da se Ina može nesmetano vratiti u Siriju čim to dopusti sigurnosna situacija.

– Ugovor koji je sirijska vlada potpisala s Inom o koncesiji za crpljenje nafte i plina vrijedi još pet godina pa za povratak Ininih radnika na polja nema prepreka. Oni su Siriju napustili zbog sigurnosnih razloga i čim oni opet budu zadovoljavajući, ništa ne priječi povratak Ine na naftna polja.

Usto se predsjednik Bashar Al-Assad protivi otkazivanju ugovora s Inom.

– Kada smo se ministar nafte Sufian Al-Alao i ja kao župan Homsa već načelno dogovorili s kineskom državnom naftnom kompanijom CNOOC da će ona preuzeti svih šest naftnih polja u području Palmire, gdje su radili Inini radnici, sirijski predsjednik Bashar Al-Assad ljutito me nazvao i tražio da dođem na sastanak u Damask – prisjeća se Munir.

– U razgovoru koji je trajao 45 minuta Assad mi je objašnjavao da je Ina tu uložila velik novac i da ne bi bilo fer, s obzirom na to da je Hrvatska i prijateljska država s kojom nas vežu dugogodišnji prijateljski odnosi, da angažiramo drugu kompaniju na njihovim poljima – kazao je Munir koji je komentirao i izjavu premijera Milanovića da će sudjelovanjem u transportu sirovina za bojne otrove iz Sirije Hrvatska dobiti snažne argumente za povratak Ine u tu zemlju.

– Kako sam već rekao, Inin povratak u Siriju nije upitan. S druge strane, mogu razumjeti i vašeg premijera Milanovića koji se ima potrebu opravdati hrvatskoj javnosti zbog pregovaranja o nečemu što su Libanon, Jordan i Albanija odbili.

Komentara 2

HO
hordubal
12:45 16.12.2013.

Nakon što je u javnost procurila informacija da će zbog sudjelovanja u transportu sirovina za bojne otrove iz Sirije Hrvatska imati snažne argumente za povratak Ine u tu zemlju ________________ zar onda ne bi Assadov protuargument bio da je našaša ministrica vanjskih poslova Hrvatsku svrstala na stranu plaćenika?!, možeš mislit da će to zaboraviti, kad su ga pokušali svrgnuti okreneš mu leđa a imaš naftna polja 20 milijardi vrijedna u nejgovoj zemlji, i onda sad očekuješ da te primi nazad ne obazirući se na izdaju

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
15:13 16.12.2013.

ovo je jako dobra vijest....ali to nitko niti ne prijmjećuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije