Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Inicijativa filmskih autora i djelatnika na sastanku u Uredu predsjednice RH

Naglasak je prvenstveno bio na povećanju transparentnosti pri donošenju odluka o sufinanciranju projekata, sprječavanju sukoba interesa te jasnijem definiranju kriterija za dodjelu sredstava za poticanje filmske produkcije.
24. veljače 2017. u 19:55 6 komentara 433 prikaza
anita i ivona juka
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Predstavnici Inicijative hrvatskih filmskih autora i djelatnika jutros su imali sastanak u Uredu predsjednice Republike Hrvatske.

Anita Juka, Ivona Juka i Igor Rakonić primljeni su na sastanak s gospođom Renatom Margaretić Urlić te gospodinom Antom Deurom, koji su pokazali visoku razinu razumijevanja te poznavanja problematike. Članovi Inicijative iskazali su veliko zadovoljstvo sastankom, na kojeg su pozvani nakon sastanka s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek.

Glavna točka današnjeg sastanka bila je zaštita audiovizualnog stvaralaštva od uplitanja politike ili bilo kakvih interesnih skupina. Raspravljalo se i o važnim izmjenama i dopunama Zakona o audiovizualnim djelatnostima, za koje se postigao konsenzus da se što prije trebaju uvesti. Naglasak je prvenstveno bio na povećanju transparentnosti pri donošenju odluka o sufinanciranju projekata, sprječavanju sukoba interesa te jasnijem definiranju kriterija za dodjelu sredstava za poticanje filmske produkcije.

>> Predstavnici redatelja i producenata zadovoljni sastankom s premijerom: 'Umirio nas je, informiran je'

>> Redatelji i producenti zadovoljni prijemom kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Deleted user:

    Zasto se sprjecava postena istraga i sudski proces? Pa tu su capcarap milijuni; ja znam da je umjetnik tko zna lijeva ruka dedni dzep ali fasozam je pozivanje na zatvaranje onih koji su novac svih onih koji su uplatili porez u svoje dzepove.

  • Deleted user:

    Ipak drug Aca Stankovic nije uspio u namjeri obrane lika i djela kriminalca te cetnickog sponzora Hribara .

  • Lujo123:

    Na tržište gospodo!!! Maknite šapo od državnog proračuna. Vaš "hladni pogon" financira država, a milijune zarađujete prostitucijom. Dosta više!!!!