Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O spajanju MORH-a i ministarstva branitelja
Povratak na članak

Ines Strenja Linić: S idejom se slaže i Most, ali zadnju riječ trebaju imati branitelji, Đakić: To ne bi bilo dobro

Oni moraju moći svoja prava ostvarivati na jednostavniji način i moraju imati način kontrole nad onim što se događa s onima koji kroz dosadašnja zakonska rješenja nisu uspijevali riješiti svoj status, kaže Strenja Linić

Komentari 22

Avatar abakus
abakus
14:22 17.02.2016.

Kako se s time slaže MOST kad sam na svoje uši čuo kako je gđa. Strenja Linić u razgovoru s novinarom Petrom Vlahovom jasno i glasno rekla da to MOST ne podržava, ali da će o tome odlučiti sami (i sami oni) branitelji...? Na vlastite uši sam to čuo, vrlo jasno je to rekla. Kakvo je ovo novinarstvo?

VL
CR
CROLINDA
14:41 17.02.2016.

ne može HDZ s mutavim MOSTom ništa postići - MOST se uginje četničkim i protuhrvatskim komunističkim spodobama - “ antifašistima” SKHu u hajci i linču protiv Hasenbegovića -MOST brani Lozančića iako je bio privatni prisluškivački servis bivšeg premijera Milanovića MOSTvića MOST podržava jednog Ranka Ostojića – MOST podržava jednoga KOSovca Radmana tj. Radmanoviziju koja kao državna TV ne odgovara osjećajima i potrebama većinskog hrvatskog naroda - MOST se ne srami Trgova maršala Tita u državi Hrvatskoj i nije ih briga što će im potomci učiti o hrvatskoj povijesti od onih koji su se i devedesetih opredijelili opet za Jugoslavijetinu - MOST nama poručuje da je bitna samo gospodarska situacija i ništa više od toga - samo trbuh samo probavni trakt da je to važnije od svih ideala i vrijednosti i to poručuje nama Hrvatima koji zasigurno nismo dosad opstali i izborili svoju slobodu svoju državu na ideologiji pokornog trbuha – MOST naučava dakle obratni sustav vrijednosti – skorojevićevski

VL
CR
CROLINDA
14:38 17.02.2016.

vječno hvala našim hrvatskim braniteljima dali su nam najveću moguću sreću ikada - oni su prvi i jedini a akobogda i posljednji branitelji Hrvatske i neka se "antifašisti" ne trpaju-----------M Prpa – portal HKV - „ Pokolj kakav smo proveli roveli nad Hrvatima nije poznat u povijesti europske cvilizacije“. Milovan Đilas . Wartime (1947.) Čovjek koji je i prije toga rekao – Hrvati su morali umrijeti da bi Jugoslavija mogla živjeti. U tom pokolju sudjelovali su i hrvatski komunisti, bez i najmanje sumnje predvođeni Titovom komandom, što znači da je to bila – državna politika. Gospodo povjesničari

VL
JO
jozomali
16:39 17.02.2016.

S idejom pripajanja Ministarstva branitelja MORH-u slaže se i Most, potvrdila je Ines Strenja Linić, no ipak, naglašava, zadnju riječ o tome trebaju imati branitelji..............................ovo je prvi zaključak Mosta za koji smatram da je populističi! Ministrarstvo branitelja ne treba postojati....prošlo je 20 god od rata!.....branitelji svoja prava trebaju tražiti kroz agenciju koja bi skrbila o njima i bila bi integralni dio min. socijale!.....to je reduciranje bezbrojnih uhljeba iz ministrastva branitelja! Sve ostalo je podilaženje svetim kravama!....odurno!

VL
DU
Deleted user
14:41 17.02.2016.

''Netko će reći da je grijeh ovo što sad kažem, ali ako bi se već negdje pripajalo, nažalost Ministarstvo branitelja prije pripada Ministarstvu socijale, ne mislim pri tome ništa loše, nego jednostavno to su takvi potezi koji se rade s Ministarstvom branitelja.'' Nažalost dolaskom Jadrankinog operativca Matića i kreće spajanje tih ministarstava jer solunski borci,partizani i svi oni koji su u mirovinama po posebnim uvijetima ne žele biti u ministarstvu koje se zove Ministarstvo Hrvatskih branitelja jer jednostavno to i nisu. Koja ironija bi bila da četnik koji je slučajno 1944 završio u partizanima u beogradu dobiva izvode od mirovine i invalidnine koje na sebi ima naziv''ministarstvo Hrvatskih branitelja''.

VL
DU
Deleted user
15:41 17.02.2016.

Ma kako ne bi bilo dobro da se zasebno ministarstvo spoji s nekim od pstojećij ministarstava? Pa zasebno ministarstvo branitelja je tvorevina SDP-a tj. njihovih vlada - Račan Milanović, a HDZ-ove vlade nisu imale minisatastvo branitelja. Jel' mi promaklo da je Đakić prešao u SDP?

VL
DO
doktorica
14:19 17.02.2016.

i neka država osnuje poseban fond,a mirovinski je samo za radnike koji su mirovinu ostvarili minulim radom!

VL
Avatar nisamgladan
nisamgladan
14:54 17.02.2016.

Da izrazim i ja svoje mišljenje o ovoj temi a kao bivši logoraš (270 dana)i HRVI 40%: Osobno smatram da bi trebalo provesti postrojavanje brigada i popis branitelja u istima. Zatim smatram da bi se trebao izvršiti popis ranjenih, zatočenih i mrtvih te nestalih iz ustrojnog mjesta i tu skupinu odvojiti kao posebnu. Nakon toga napraviti popis roditelja, djece i udovica. U završnici napraviti popis djelatnika Mup-a i njihovih pričuvnih snaga. Za iste ustrojiti mjesto u MORH-u i MUP-u pod nekakovim zaslužnim kriterijima a za sve ostale neka se iznađe nakakav kriterij pripadnosti. Mislim da bi tek onda došli do nekakove kvalitete između HRVI, djece poginulih, roditelja, udovica te ostalih branitelja. Nažalost znam da to neće biti nikad provedeno ali smatram da je ovo jedini način za odvojiti kukolj od žita.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:30 17.02.2016.

Kako Most kaze, Most zna najbolje.

VL
Avatar Andabel
Andabel
15:42 17.02.2016.

svaki dan nova slike ove buce vec mi zajade glavobolje

VL
JO
jozomali
16:44 17.02.2016.

beznađe....vidim da je tebi malo više toga promaklo!

VL
DO
doktorica
16:48 17.02.2016.

a nikoga ne zanimaju radnici,oni su izgleda na dnu hranidbenog lanca,a sve ih se više gura u socijalu.Prestrašno...

VL
DO
domljani
17:24 17.02.2016.

ukinuti ministarstvo, ukinuti privilgirane mirovine,radno sposobne ptsp na zavod za zapošljavanje

VL
DU
Deleted user
14:44 17.02.2016.

''Ja sam osobno u Vukovarsko-srijemskoj županiji vodio dugi niz koordinaciju braniteljskih udruga u ime župana vukovarsko-srijemskog, to su prestrašne cifre sa stotinama udruga'' Ćoriću a što si ti to i o kojim pravima branitelja savjetovao župana?? da znaš ne bi davao ovakav prijedlog jer ne znam što bi u MORH-u radili solunski borci,četnici,partizani,udbaši i KOS-ovci ili znaš???

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
14:56 17.02.2016.

Ines Strenja Linić je naša prava hrvatica jer izgleda tako čvrsto, jako i nesalomljivo.

VL
DU
Deleted user
17:19 17.02.2016.

Most ima jaku intelektualnu predstavnicu.

VL
MA
Machak
14:38 17.02.2016.

Da je pitati branitelje trebalo bi još najmanje 5 ministarstava onovati koja bi se bavila njihovom problematikom....

VL
NE
nemanatrag
14:22 17.02.2016.

Pripojiti ga Ministarstvu financija da dečki lakše dođu do stana,kuće, drugog stana, povoljih kredita ala Crnoja, zemljišta...

VL
SH
Shaman
14:09 17.02.2016.

hahaha, da je to predložila Kukuriku vlada, bila bi razapeta kao izdajnička (uostalom, ti epiteti im se i sada dijele), ali kad taj prijedlog dolazi iz tzv. Domoljubne vlade, onda je to presmiješno...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.