Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI BERLIN

Indijski sveti grad Ayodhya bit će podijeljen

indija
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
30.09.2010.
u 19:43

U presudi se navodi da će glavni sporni dio grada, onaj u kojem je 1992. bila srušena džamija, pripasti hindusima. Ostale dijelove nadzirat će obje strane.

Indijski sud odlučio je da se sporni sveti grad Ayodhya podijeli između hindusa i muslimana, a obje strane odmah su objavile da će se žaliti na tu odluku. U presudi se navodi da će glavni sporni dio grada, onaj u kojem je 1992. bila srušena džamija, pripasti hindusima. Ostale dijelove nadzirat će obje strane.

Inače, nakon što su hinduski ekstremisti bili srušili džamiju, u neredima je poginulo oko 2000 ljudi. Bili su to jedni od najgorih nereda nakon podjele dotadašnje britanske Indije 1947. godine na Indiju i Pakistan.

Ključne riječi

Komentara 20

AU
aurora08
20:49 30.09.2010.

kaj mene briga za indiju, imam pun kuferdrugih hrvatskih briga

OB
-obrisani-
21:04 30.09.2010.

Osobno mislim da su Hindusi u pravu i da se mora negdje stati!

RI
Riznica
18:21 02.10.2010.

Razumijem, vi niste vijernici pa ne razumijete .. Ja bi vise bi volio da mi neko od vas argumentuje, pa da vam dokazem, ali na zalost vi nemate odgovora...Vjera se gospodo zasniva na cvrstim dokazima.... Vi ste iskrivili vjeru i i ocekujete da vam to neko prizna...NEMA LOGIKE !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije