Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađeno tijelo

U Indiji ubili lokalnog zlatara zbog kontroverznog filma

Indija
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
24.11.2017.
u 14:24

Radnja filma odnosi se na priču o hinduističkoj kraljici Padmavati iz 14. stoljeća koja pripada visokoj rajputskoj kasti i o muslimanskom vladaru Alaudinu Khilji

Danas je pronađeno tijelo koje visi na utvrdi u sjevernoj državi Rajasthan u Indiji. Utvrđeno je da se radi o Chetanu Sainiu, lokalnom zlataru. Na tijelu je pronađena poruka koja spominje kontroverzni indijski film Padmavati. Osim toga, u poruci tvrde kako ne čine samo simbolične stvari, već djeluju.

Radnja filma odnosi se na priču o hinduističkoj kraljici Padmavati iz 14. stoljeća koja pripada visokoj rajputskoj kasti i o muslimanskom vladaru Alaudinu Khilji. Film izaziva mnoge kontroverze i prosvjede posebice među hinduskim stanovništvom. Naime, neke konzervativne skupine tvrda da Padmavati vrijeđa ikonu Hindu kraljice.

Prema BBC-ju, tijelo je pronađeno u blizini Nahargarh tvrđave u gradu Jaipur. Najnoviji incident podudara se s prosvjedima protiv filma koji su se dogodili u mnogim dijelovima Indije. Blizu iste tvrđave prošle godine je bila napadnuta i snimateljska ekipa Padmavatija. Redatelja filma Sanjaya Leela Bhansalia ošamario je ljutiti prosvjednik.

Ono što predstavlja problem za hinduske skupine je jedna od scena u filmu. Prosvjedničke skupine tvrde kako se u filmu nalazi scena u kojoj muslimanski kralj zavodi hinduističku kraljicu Padmavati. Smatraju takav sadržaj izrazito uvrjedljivim, iako je redatelj više puta naglasio da takve scene u samo filmu nema. Glavne glumce u filmu tumače bollywoodske zvijezde Deepika Padukone i Ranveer Singh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije