Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNI PROCES

Petrač se nije pojavio na sudu zbog obračuna pred Esplanadom: Sliško mu je kazao 'zapamti, ubit ću te'

Hrvoje Petrač
Foto: PIXSELL
1/6
19.11.2020.
u 17:00

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da se Slišku izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godine i dva mjeseca. Ispitan tijekom istrage Sliško je porekao to za što ga se tereti te je ispričao da je tog dana došao do Esplanade jer je išao na jednu rođendansku proslavu.

Hrvoje Petrač nije se pojavio na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, gdje je trebao svjedočiti u postupku protiv Vjeke Sliška, koji je optužen da mu je prijetio te ga teško ozlijedio. Riječ je o incidentu koju se dogodio u studenom lani pred Esplanadom kada su se njih dvojica sukobila. Petrač nije došao jer je završio u samoizolaciji, o čemu je sud prije rasprave telefonski obavijestio njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Sliškova obrana traži da se on kao oštećeni sasluša prije drugih svjedoka no on u nekoliko navrata do sada nije došao na sud. Rasprava u listopadu bila je odgođena zbog COVIDA-19, a na neke ranije Petrač nije došao jer mu je dostava poziva  bila neuredna.

Vjeko Sliško sin je Marka Sliška koji je ubijen 2003. te nećak Vjeke Sliška koji je ubijen 2001. Prema optužnici, tereti ga se da je 12. listopada 2019. u 22.25 ispred Esplanade prišao Petraču, kojem je rekao:

- Zapamti ovo lice, rekao sam ti zapamti ovo lice! Ja sam Vjeko Sliško, ubit ću te!

Tužiteljstvo tvrdi da su te riječi kod Petrača izazvale strah i dovele do njegove obrambene reakcije, odnosno da je on Sliška udario šakom u glavu, na što mu je Sliško uzvratio. Dva ga je puta udario šakom u glavu, a Petrač je pao na tlo, gdje ga je Sliško, tvrdi se u optužnici udario prvo sedam puta, da bi potom zastao te ga još jednom udario. Uslijed svega toga, Petrač je teže ozlijeđen jer je imao više podljeva, slomljene mu je lijeva potkoljenica te je iščašio zglob.

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da se Slišku izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godine i dva mjeseca. Ispitan tijekom istrage Sliško je porekao to za što ga se tereti te je ispričao da je tog dana došao do Esplanade jer je išao na jednu rođendansku proslavu.

- Svoj sam automobil parkirao odmah na ulazu, a kada sam ulazio u Esplanadu obratio mi se jedan gospodin. On je također bio parkiran pred ulazom no na donjem prilazu. Prigovorio mi je nešto oko parkiranja. Istodobno smo krenuli jedna prema drugome, a ja sam želio to razjasniti. Dok smo hodali jedan prema drugome, smiješili smo se jedan drugome. Rukovali smo se i ja sam se predstavio. Netočno je da sam mu prijetio. On me pitao znam li tko je on, a ja njega poznajemo li se mi. Predstavio sam mu se imenom i prezimenom, a on me udario šakom u bradu. On je stariji od mene, no otprilike smo iste visine i konstitucije. Nisam ga imao namjeru udariti, to je bilo u samoobrani. Ne sjećam se koliko sam ga puta udario dok je stajao, a koliko kad je pao. Čim sam ga onesposobio, pobjegao sam. Krivo mi je što je tako ispalo, ali nisam ništa kriv. Cijeli taj sukob trajao je 10 sekundi - branio se Sliško tijekom istrage. 

Komentara 12

NE
nečešrazbojniče
18:03 19.11.2020.

Pa tko je to vidio odazvati se na poziv suda. Slijedeći puta kada me pozovu ispričat ću se proljevom.

HE
Hejterkojimrzisve
18:28 19.11.2020.

Zato nikad ne odsjedajte u Esplanadi, jer to bi se i vama moglo dogoditi ,,,

OB
obican
17:26 19.11.2020.

Mafija, i jedan i drugi i sud. Ja ne mogu dijete ispricati telefonski sto nije u skoli nego trebam lìjecnicku ispricnicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije