Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
migranti se razbježali

Incident na granici: Krijumčar migranata pucao na austrijsku vojsku, pa pobjegao u Mađarsku

EXPA
17.01.2022.
u 12:16

Na austrijsko-mađarskom graničnom prijelazu pri kontroli vozača jednog kombija došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja na vojnike koji asistiraju i pomažu graničnoj policiji

Svi austrijski mediji javili su da je danas u Eberau (kotar Güssing u Gradišću), na austrijsko-mađarskom graničnom prijelazu pri kontroli vozača jednog kombija došlo do pucnjave iz vatrenog oružja na vojnike koji asistiraju i pomažu graničnoj policiji. To je potvrdio i glasnogovornik saveznog Ministarstva obrane Michael Bauer na službenom Twitteru.

“U Eberau u kotaru Güssing došlo je do pucnjave na graničnom prijelazu. Vozač kombija nije se pri kontroli htio identificirati i pobjegao je na mađarsku stranu. Vojnici su ga slijedili i pritom je na njih pucano. Nitko nije ozlijeđen, a strijelac je pobjegao u Mađarsku”, istaknuto je na Twitteru.

U nastavku se napominje kako je kombi prošao kroz kontrolni punkt granične policije, ali da su ga vojnici-asistenti na granici ipak uspjeli zaustaviti. Vozač je pobjegao u smjeru Mađarske, a “za sada nepoznati broj migranata” iz vozila razbježao se je. Vojnici su, kako javljaju mediji, pozivajući se na službene izvore, na sreću ostali neozlijeđeni.

“Današnji incident jasno pokazuje da su mjere krijumčara i time povezani kriminalitet dosegli novu dimenziju. Sretna sam da su vojnici pri pucnjavi ostali neozlijeđeni”, rekla je austrijska ministrica obrane Klaudia Tanner. Zahvalila je svim austrijskim vojakinjama i vojnicima, koji na granicama Austrije brinu o sigurnosti. Austrija stalno jača nadzor svojih granica zbog sve više migranata koji pokušavaju ući u Austriju i ostati u njoj ili se dalje kroz nju domoći Njemačke i Zapada. Posebno se pazi na granicu s Mađarskom. Ove godine uhapšeno je već oko 200 krijumčara ljudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije