Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u dva područja

Ina zaprimila presudu koja poništava zabranu istraživanja sirovina

Ina
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
17.10.2014.
u 16:48

Sud je predmete vratio Ministarstvu s uputom da odluke Ministarstva moraju biti valjano potkrijepljene, te Ministarstvo sada ima opciju obustaviti postupke ili donijeti nove odluke

Ina je zaprimila presudu Visokog trgovačkog suda kojom se prihvaća Inina tužba i poništavaju Rješenja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva od 29. srpnja 2011., kojim su oduzete Inine dozvole za istraživanje mineralnih sirovina u istražnim područjima “Sava” i “Sjeverozapadna Hrvatska” dok se presuda za istražni prostor “Drava” još očekuje, priopćili su iz Ine Zagrebačkoj burzi. 

Sud je predmete vratio Ministarstvu s uputom da odluke Ministarstva moraju biti valjano potkrijepljene, te Ministarstvo sada ima opciju obustaviti postupke ili donijeti nove odluke. Stav Ministarstva o ovom pitanju nije poznat Ini. Iako su dozvole za istražne aktivnosti za područja “Sava” i “Sjeverozapadna Hrvatska” ovom presudom ponovno postale važeće rok za istražne aktivnosti ističe sa krajem 2014.

Stoga bi prije početka ikakvog smislenog procesa istraživanja njihovo trajanje trebalo biti produženo za trajanje tužbe, navode u Ini. U Ini kažu da su zbog tih odluka oko milijardu kuna manje uložili u istraživanja.

>>Josipović okupio sve aktere u Ini na Pantovčaku

>>'Prijedlog SAD-a za medijaciju u sporu sa MOL-om nije odbijen, ali ni prihvaćen'

Komentara 1

KA
kajinx
20:47 17.10.2014.

Na koji način se istražuju sirovine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije