Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vilibor Sinčić:

'Ina je žrtvovana da se spasi HDZ, a sada taj HDZ zagovara vraćanje Ine. Zamislite licemjerja'

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.12.2016.
u 10:05

'A najviše mi je žao što je naš narod spreman žrtvovati budućnost svoje djece dajući glas takvima'

Saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić na Facebooku je oštro kritizirao najavu premijera Andreja Plenkovića kako će Vlada otkupljivati MOL-ove dionice Ine.

– U ovoj zemlji strateška firma Ina manje vrijedi od jedne političke stranke. Kada bi naše pravosuđe presudilo ono što je otpočetka jasno, a to je da je INA prodana zbog koruptivnih radnji, INA bi bila vraćena mnogo lakše. Međutim, kada bi pravosuđe donijelo takvu odluku, Sanader bi bio osuđen, a samim time HDZ-u bi se sudilo kao kriminalnoj organizaciji.

Budući da je HDZ instalirao većinu ljudi u Ustavni sud, isti je odlučio žrtvovati Inu, a spasiti HDZ. Zamislite licemjerja kada HDZ zagovara tezu da Inu treba vratiti. Samo zamislite licemjerja.

A najviše mi je žao što je naš narod spreman žrtvovati budućnost svoje djece dajući glas takvima – poručio je Sinčić.

>> Evo koliko nas košta preuzimanje Ine od MOL-a

Ključne riječi

Komentara 15

ST
stefj
10:38 27.12.2016.

Joj koje lupetanje, no netko će i to progutati... INA je katastrofalno vođena, počelo je to s Račanovim SDP-om, a nastavilo se s Sanaderovim HDZ-om. Na kraju je prodavana jer je bila pred bankrotom, s nevjerojatnom količinom uhljeba. Točku na I stavila je Kosor koja je podijelila dionice braniteljima, koji su, očekivano, većinu odmah prodali MOL-u. I tako je kroz 3 vlade upropaštena i prodana INA... Na to se kasnije nadovezao Milanović koji je zaoštrio situaciju, te MOST koji je spriječio pregovore s MOL-om. I sad smo tu gdje smo, ako se stvarno krene u otkup, platit će se ogromni novci, samo ne znam od kuda... Na kraju ispada da je MOST odigrao super za MOL, jer će sada MOL izvući ogromne novce, umjesto da se nateže s vladom i sindikatima...

JO
JOKS
13:19 27.12.2016.

Čije sve izjave nećete prenositi. Pa više se moja baba razumije o slijetanju na mjesec nego ovaj o gospodarstvu. Danas je svako novinar

MA
MarkoKosmicki
10:59 27.12.2016.

pomjesao si lonce tko nas zastupa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije