Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE FRAKCIJE UJEDINJENE

Imperija uzvraća udarac: HDZ u Vukovaru ekipirao se pred predstojeće izbore

HDZ u Vukovaru ekipirao se pred predstojeće izbore
Foto: Branimir Bradarić
1/3
28.05.2020.
u 18:51

- Žao mi je što su Ivan Penava i ostali izašli iz HDZ.a jer smo ga uvažavali. Na prosvjedu u listopadu 2018. godine svi smo bili uz njega. Međutim, ovakvo naprasno izlaženje iz HDZ-a, mjesec i pol prije izbora po meni je neoprostivo - rekla je ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac.

Tjedan dana poslije izlaska Ivana Penave i suradnika iz HDZ-a u Vukovaru je održan sastanak Povjerenstva Gradske organizacije HDZ-a Vukovara na kojem je sudjelovalo 200-ak građana. Kako su govorili neki od pristunih bila je ovo prilika da Penava i drugi koji su napustili stranku vide da HDZ i dalje živi i postoji u Vukovaru te da okuplja veliki broj građana.

- Na ovome sastanku svjedočili smo nečemu što se u Vukovaru nije vidjelo od 1998. godine. Nakon 22 godine na jednom mjestu su sve frakcije HDZ-a i to ujedinjene. Ovdje su utemeljitelji, osnivači, ljudi koji su isključeni, živi heroji i drugi. Svi oni se sada vraćaju nakon što su bili isključeni iz rada stranke. Ovo je dokaz da HDZ u Vukovaru postoji i vjerujem kako ćemo ubrzo imati više članova nego što je vukovarski HDZ imao prije istupanja dijela članstva, rekao je povjerenik HDZ-a za Vukovar Nikola Mažar.

>> VIDEO Penava objavio da napušta HDZ

Dodao je kako u vukovarskoj stranačkoj organizaciji ponovno vladaju sinergija, zajedništvo i jedinstvo kakvoga nije bilo 20 godina. Kaže kako je s odlaskom Penave i članova Gradskog odbora iz stranke izašlo manje od 10 posto članova, odnosno njih oko 100 ali i da su u posljednjih tjedan dana zaprimili 100-ak novih pristupnica. Na novinarski upit što bi poslije svega poručio Penavi kazao je kako je HDZ demokratska stranka gdje postoje različita razmišljanja i smjerovi.

- Žao mi je što nisu iskorištene sve statutarne mogućnosti koje HDZ ima. Međutim, ovo je njihova volja i mi to poštujemo. Vjerujemo kako će građani vrlo brzo uvidjeti tko je taj tko nudi razvoj, mir, stabilnost i zajedništvo, rekao je Mažar.

Među okupljenim članovima HDZ-a, koji su sudjedlovali na sastanku, bili su Marijana Balić, Zvonko Milas, bivši gradonačelnici Zdenka Buljan i Vladimir Štengl, kao i brojni drugi poznati članovi stranke među kojima je bila i ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac.

- Žao mi je što su Ivan Penava i ostali izašli iz HDZ.a jer smo ga uvažavali. Na prosvjedu u listopadu 2018. godine svi smo bili uz njega. Međutim, ovakvo naprasno izlaženje iz HDZ-a, mjesec i pol prije izbora po meni je neoprostivo. Ako su sa bilo čim bili nezadovoljni mogli su to učiniti puno ranije, a ne pred izbore. Sve ovo moglo se preduhitriti i iz Vukovara i iz Zagreba ali nije, rekla je Bosanac.

Ukazala je i kako je od povratka u vukovarsku bolnicu uloženo oko 250 milijuna kuna i da ona od nedavno nosi status memorijalne bolnice čiji je osnivač RH.

Ključne riječi

Komentara 6

JK
joso.kulusic
20:02 28.05.2020.

Čudite se što je Penava otišao prije izbora, eto Kovač nije otišao pa na kojoj je listi?

Avatar Mladež HDZ-SDSS
Mladež HDZ-SDSS
19:27 28.05.2020.

Pa dvije trećine ovih na slici su pripadnici SDSS-a.

OR
Orilogorilo
07:00 31.05.2020.

Upiru hdzenjare preko svih svojih medija, ali po nervozi, ocito je da ne ide...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije