Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Među 14 osoba koje su nađene u teretnom vlaku u Karlovcu i Ogulinu bilo i maloljetnika

U kontejneru za prijevoz bitumena pronađena je jedna osoba koja je hitno prevezena u karlovačku Opću bolnicu kako bi je liječnici očistili od ljepila.
25. kolovoza 2017. u 12:08 3 komentara 552 prikaza
teretni vlak
Foto: ilustracija

Karlovačka je policija objavila da je u četvrtak na željezničkom kolodvoru u Karlovcu i Ogulinu zatekla ukupno 14 stranih državljana koji su ilegalno ušli u Hrvatsku i to u teretnom vlaku koji je prometovao na relaciji Beograd - Rijeka. 

Tko su? U vlaku u Karlovcu pronađen muškarac oblijepljen katranom: 'Policajci su hvatali još osoba...'

U kontejneru za prijevoz bitumena pronađena je jedna osoba koja je hitno prevezena u karlovačku Opću bolnicu kako bi je liječnici očistili od ljepila. Tijekom današnjeg dana je prevezena u Prihvatilište.

- U karlovačkom naselju Drežnik zatečeno je osam osoba i svi su državljani Afganistana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. U istom takvom kontejneru na željezničkom kolodvoru u Ogulinu zatečena su četiri državljana Afganistana i jedan državljanin Pakistana. Svima je pružena liječnička pomoć i nitko nema ozljede  - kazali su u PU karlovačkoj. Svi su migranti izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnu zaštitu. Stroga su punoljetne osobe prepraćene u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite, a maloljetne osobe u odgovarajuće ustanove Centra za socijalnu skrb.

Podsjetimo, da teretni željeznički vlak na proputovanju kroz karlovački željeznički kolodvor, ima i 'stanare', zamijetili su zaposlenici željezničkog kolodvora koji su odmah pozvali policiju, hitnu pomoć i vatrogasce. I dok su djelatnici tih službi izvlačili migranta koji je upao u bitumen, ostali slijepi putnici razbježali su se po karlovačkom naselju Drežnik gdje ih je policija ubrzo uhvatila. Ostali putnici nađeni su na idućoj stanici u Ogulinu.

Migranti u Hrvatskoj Odbili imigranticu Ima 106 godina! Balkanskom rutom preko Hrvatske stigla do Švedske. Sada mora natrag... Napad u Barceloni Mladi, opasni i zadojeni mržnjom Marokanci su udarna ISIL-ova snaga u Europi Katalonija LUKA CAPAR Je li želja za neovisnom državom donijela i udar terora
živite punim plućima
Liječnica otkrila za čim ljudi najviše žale prije nego što preminu: 'Nemojte si dopustiti ovo...'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • emojmile:

    Ilegalno predje 25 granica,prevari dakle 25 država, carina, policija i dodje iz zemlje u kojoj nema rata i on bi medjunarodnu zastitu. Ma molim ljepo, nazad u beli-prah-land.

  • rojnik:

    Znaju oni svoja prava,zatraže zaštitu i azil pa na na grbaču.Za 2 mjeseca će več lovit žene po Zagrebu i plakat kako im je mala pomoć koju dobivaju.Prije nije nitko htio ostat kod nas baš radi toga a sad smo ... prikaži još! i mi dobri pošto dalje ne mogu.

  • virkom:

    Jesu im rekli da još nisu u Njemačko?j