Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Imenovanjem Topolovca u NN krši se Zakon o sukobu interesa'

Zakon kaže da općinski načelnik ne može istovremeno biti i predsjednik uprave trgovačkog društva
04. srpnja 2014. u 19:00 8 komentara 1617 prikaza
Anđelko Topolovec
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Dan nakon što je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice Petra Piskača (HNS-ova kvota) razriješila dužnosti predsjednika uprave Narodnih novina i za novog šefa uprave predložila Anđelka Topolovca (HNS), Topolovec nam je rekao kako ta rotacija nije povezana s time što Piskač navodno prelazi u reformiste Radimira Čačića.

– Ne, moje imenovanje nije povezano s Piskačem. Nemam informacija da on prelazi k Čačiću, a koliko sam ja čuo, Piskač odlazi iz Novina u mirovinu jer ima 70 godina – rekao nam je Topolovec, inače načelnik općine Radoboj.

Prijedlog za imenovanje Topolovca pomalo začuđuje jer ga je u veljači Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa već kaznilo s osam tisuća kuna zbog istodobnog obnašanja volonterske dužnosti načelnika i članstva u upravi Narodnih novina.

– Dat ću ostavku na mjesto načelnika općine. U razgovoru s resornim ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom odlučili smo da je u interesu i Vlade i HNS-a da to ovako napravimo. U općini će biti raspisani izvanredni izbori za načelnika – kaže Topolovec.

Predsjednica povjerenstva Dalija Orešković kaže da, sukladno Zakonu, općinski načelnik ne može istodobno biti i predsjednik uprave trgovačkog društva. No, člankom 20., stavkom 3. Zakona propisano je i da obveze traju 12 mjeseci od prestanka obnašanja dužnosti pa bi u tom slučaju, ako Topolovec i da ostavku, opet bio u sukobu interesa.

>> Topolovec: Sve što sam stekao u životu stvorio sam na pošten način

Jelena Dokić
nesalomljiva
Branio je kćeri vezu s Hrvatom: Tukao me remenom, pljuvao, tjerao da stojim gola
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • Deleted user:

    Sad se neće nitko pitati koliko će općinu Radoboj koštati izvanrdeni izbori da bi jedna sitna duša ispunila svoju bolesnu ambiciju za koju na kraju krajeva nije ni kvalificiran.

  • Deleted user:

    Eto "mali Čačić" kako ga od milja zovu u Radoboju odrekao se imena za poziciju.Moralno i principijelno!

  • domagojknez:

    Pripiti zagorec iz Hns-a postavljen u profitabilnu tvrtku,a uspješni predsjednik smijenjen. Narodne novine ce propast u par mjeseci. Ko i njihov famozni jutarnji koji je duzan drzavi samo par milijardi kuna.