Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Benjamin Medrano

Imenovan prvi gay gradonačelnik u povijesti Meksika

Divlja liga
Foto: Zvonimir Pandža
1/2
16.09.2013.
u 07:25

Ljude najmanje zanima s kime spavate. Ono što žele jesu dobri rezultati, poručuje Medrano

Benjamin Medrano službeno je imenovan gradonačelnikom meksičkog grada Fresnilla i tako postao prvi homoseksualac na čelu jednog meksičkog grada, prenosi BBC. Medrano je rekao da je njegovo seksualno opredjeljenje postalo sporno pitanje tek kada je oporba taj podatak pokušala upotrijebiti protiv njega u izborima u konzervativnoj državi Zacatecas.

Fresnillo je grad zahvaćen u borbama za teritorij narkokartela koji djeluju u središnjem i sjevernom dijelu Meksika. Medrano je izrazio nadu da će poboljšati situaciju za građane, a uvjeren je da će u tome uspjeti zahvaljujući činjenici da nije povezan s kriminalnim organizacijama.

\"Došlo je vrijeme za slušanje vaših zahtjeva i rješavanje vaših problema. Imam obavezu prema vama\", napisao je Medrano na Twitteru nakon ceremonije.

\"Ljude najmanje zanima s kime spavate, što radite u privatnom životu. Ono što žele jesu dobri rezultati od njihovih političara\", rekao je Medrano za BBC Mundo.

Medrano, inače rimokatolik, rekao je kako se ne namjerava vjenčati. Iako je odbacio optužbe da se protivi braku između homoseksualaca, dao je naslutiti kako ono što je prihvatljivo u Mexico Cityju i drugim dijelovima države ne mora biti prihvatljivo u Zacatecasu.

>> U Meksiku proizvedeno pivo za homoseksualce, okus je meden

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije