Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otpušteni ravnatelj:
Povratak na članak

'Imao sam slom živaca jer mi djeca gladuju, ali bio sam u pravu!'

'Želio sam da naša djeca uče o važnim datumima poput Dana branitelja i obljetnice pada Vukovara'

Komentari 63

OB
-obrisani-
19:04 21.11.2012.

Oni koji su uništili ovom profesoru i njegovoj djeci egstenciju gurali su se na dočeku bliže fotoreporterima, kako bi ih uočili oni koji su ih osuđivali. Zar su to sretne spodobe, koje nisu vjerovale u oslobađanje generala. Demantirati će taj nemili događaj, okriviti profesora koji je plakatom potpore provocirao. Sa kojima je kolegama godinama radio, kada ga nisu zaštitili. Ova oslobađajuća presuda je šamar mnogima, kao i onima koji su uništili zdravlje ovom čovjeku, potjerali ga na ulicu ne osvrčući se. Takvi smo mi ljudfi, bez duše, bez morala. Treba javno prozvati sve one koji su njegov čin osudili, te im naplatiti njegova poniženja, narušeno zdravlje i vratiti ga na mjesto sa kojega su ga otjerali. Što na ovo da kaže general Gotovina? Narušeno zdravlje sa ožiljcima na duši ostati će na žalost, a sada kod obrata presude da li ti bezdušnici osjećaju strah od osude svih onih koji su cijelo vrijeme kao i profesor bili uz generala Gotovinu.

VL
3S
3000 sa zaprekama
09:54 22.11.2012.

Ma vidim da mnogi koji se javljaju ne rade u školi. Zašto bivše ravnatelje treba čekati radno mjesto?Radi negativne selekcije. Za ravnatelje su se obično javljali ljudi koji su imali političko zaleđe. To je dugoročno dovelo do političkih poltrona među ravnateljima i političari su imali direktan utjecaj na rad škola jer su znali da ako ih ravnatelji ne slušaju oni ih smijene. No, u ovom slučaju mi nije jasno zašto mu nisu našli radno mjesto. Po bivšem zakonu u roku 6 mjeseci njemu je moralo biti ponuđeno prvo slobodno radno mjesto u školi u njegovoj županiji (u skladu sa njegovom stručnom spremom). Zato mi nije jasno kako je čovjek na ulici. I dalje držim da su vječni ravnatelji tzv. faraon ravnatelji veliko zlo u našem školstvu.

VL
OG
Oger
10:24 22.11.2012.

Pisao sam premijeru da ga vrate na posao - kaze prijatelj !!! Pa ako takvo pismo nije poziv na korupciju! Mihajlovic nije dobio otkaz vec mu Skolski odbor nije potvrdio treci mandat. Skolski odbor - molim lijepo - a nee premijer ili netko treci. Ucitelj se bas ne nosi s dobro s istinom, a VL ne zna sto je to recherchiranje nekog dogadjaja. A mozda i namjerno takvo pisanje sto je u svakom slucaju pogubno za drustvo. Osim toga , kud bi skole dosle da svaki ravnatelj vjesi slike koje njemu pasu. Politika ne spada u skolu.

VL
AL
alapača
10:36 22.11.2012.

ako odrastao čovjek 's položajem' paranoiše da je progonjen zbog stranačke pripadnosti i političkih stajališta, kako je tek djeci kad osjećaju da njihova, ili njihove obitelji, stranačka pripadnost ili politička aktivnost nisu u skladu s ravnateljevim, koliko se ugroženim trebaju osjećati učenici? ravnatelji bi trebali zamrznuti svaku političku aktivnost, a najbolje da uopće ne dolaze iz tog miljea. nikakvoj politici i politikanstvu nije mjesto u školi.

VL
TR
trinaestica
10:45 22.11.2012.

Kad je ovaj ravnatelj ostao bez posla vrijedio je pravilnik po kojem je ispadao iz sistema i odlazio na burzu. Par mjeseci kasnije to je promijenjeno i on bi danas bio tehnički višak i moralo bi mu se dati prvo slobodno mjesto. Osim toga, branitelji su organizirali skup potpore koji očito nije donio nikakvo rješenje i o ovome se piše tek danas. Sramota!!! Ali bolje ikad nego nikad.

VL
BK
bkrznar7
16:25 21.11.2012.

vratite ga na posao!

VL
OB
-obrisani-
16:26 21.11.2012.

I ..... što se čeka sa smjenom i slanjem Jovanovića u tri PM sa zabranom da izađe na ulicu slijedećih 20 godina i smjenom Milanovića ???

VL
SI
signum88
16:41 21.11.2012.

Zar to nije škola u koju ide sinček od Milanovića ??? Da se mali ne bi uvrijedio gledajući heroje koji njegovog taticu nisu vodili u ratu ???

VL
MA
marko53
16:43 21.11.2012.

I sad se Hrvati čude što je novinarka Krmpotić napisala. Nabijem....

VL
BA
baš
19:28 21.11.2012.

Ne znam što se dogodilo s dotičnim i što je to učinio da bi ostao bez posla skroz na skroz. Naime, i ukoliko je bio ravnatelj morao je imati negdje radno mjesto u stustavu na koje se može vratiti i trebao je imati takav ugovor. Jedino ako je na mjesto ravnatelja došao politički a da prije toga nije imao radno mjesto u sustavu tada istekom mandata naravno nema mjesto za rad kao profesor jer ga nikada nije niti mao. Međutim, ne mogu vjerovati da nitko nije otišao u mirovinu ili slično a da bi se i njemu pronašlo mjesto.

VL
Avatar abakus
abakus
19:34 21.11.2012.

@baš Riječ je o čovjeku koji je teška poštenjačina i nije bilo nikakvog razloga da ne dobije makar posao profesora. No nije ga dobio, izbačen je sa posla i ne može ga dobiti više. Zašto? Ako ti to nije jasno,, onda znači da nemaš pojma kolika je mržnja klike kojoj smetaju svi domoljubni osjećaji i koliko je ta klika cijelo vrijeme jaka, a pogotovo otkako je na vlast došla ova koalicija.

VL
CA
cactus
19:47 21.11.2012.

nema pravde u Lijepoj Našoj, koji će nam k.... onda pravednik na čelu

VL
Avatar abakus
abakus
19:42 21.11.2012.

@Umjereni Problem je u tome što je taj režim u kojem si odrastao tebe kao i mnoge druge "cijepio" protiv normalnog osjećaja patriotizma koji svaki građanin bilo koje druge države na svijetu normalno ima. Nas su, međutim, 45 godina učilii da je to nešto loše i da trebamo biti "umjereni" - a istovremeno su veličali svoje "heroje" i stavljali biste i slike tita i drugih posvuda, pa i po školama. Naša je država još praktički do nedavno bila u ratu, tek smo se pred malo više od dva desetljeća izborili za nju, u međuvremenu je sustavno blaćena i napadana, generali koji su je oslobodili nepravedno su zatvoreni - i u takvim okolnostima normalno je da svatko tko je osjeća kao svoju državu stavi na zid slike tih zatvorenih generala kojima smo svi slavili nakon Oluje. Pa i na zid škole. Zašto ne? Neka djeca uče tko se borio za ovu državu i tko nepravedno trpi zbog toga. To je patriotizam. I nema ničega lošeg u tome.

VL
M1
marin_11
20:04 21.11.2012.

Takva je ta "nova pravednost" - u Vukovaru u MUP-u rade abolirani četnici a ovog profesora zbog podrške Gotovini izbacili na cestu - dobro došli u region !

VL
ZB
zgrada_bez_parkinga
21:27 21.11.2012.

Rekao sam ja vama davno da su cetnici instalirani u svim drzavnim institucijama i u vladi HR.

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
20:10 21.11.2012.

Gospodin ministar Jovanović samo izvršava partijske zadatke i drži se svojih etničkih korijena.

VL
DU
Dudek
20:16 21.11.2012.

To žalostno da čovijek u svojoj zemlji bude kažnjenj radi domoljubla. Jasno glasno je rečeno Hrvatska će postati crvena. Gospodina treba vratiti na posa. To je politička presuda. Jovanoviću tražiš svoje ulizice. Sramotno.

VL
Avatar babas
babas
20:16 21.11.2012.

Sada bi oni koji su ovog patriotu istjerali na ulicu trebali podnijet ostavke ili biti izbačeni iz bilo kakvih državnih službi. Gospodina vratiti na posao i nadoknaditi mu godine koje nije radio,te isplatiti odštetu za pretrpljene psihičke boli. Sramotno je da je u RH progon Hrvata veći nego u bivšoj SFRJ,a četnici se aboliraju!

VL
TH
thekurcula
20:45 21.11.2012.

Aj sad brzo na Dolac da kupiš ono suvo zlato o kojem pišu u drugom članku!

VL
Avatar abakus
abakus
18:59 21.11.2012.

Krešimira Mihajlovića pod hitno treba vratiti natrag na posao. Ima li negdje neka peticija koja bi se mogla potpisati za to? Sramota je ove države što je ovako nešto dopustila!

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.