Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše stanje

'Imamo najkvalitetniju hranu, a nemamo je kome prodati'

tržnica
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
16.03.2015.
u 07:38

Umjesto sadašnje niske, seljaci žele da njihovi proizvodi dostignu cijenu sličnu onoj u EU.

Hrvatski poljoprivrednik plaća visoku kamatu i ne ostvaruje rabate jer je ucijenjen od organizatora proizvodnje – rekao je izvještajnoj skupštini Poljoprivredne komore Brodsko-posavske županije njezin predsjednik Antun Vrakić.

Prema njegovim riječima, stanje u poljoprivredi je loše zbog visoke cijene ulaznih troškova. Umjesto sadašnje niske, seljaci žele da njihovi proizvodi dostignu cijenu sličnu onoj u EU.

- Imamo najkvalitetniju hranu, a nemamo je kome prodati i dajemo je bescjenje – rekao je Vrakić.

>> Počela isplata prvog dijela izravnih potpora poljoprivrednicima

Komentara 5

BA
bajo2
10:54 16.03.2015.

e moji seljaci ,prodjite vi malo europom da vidite cijene povrca i voca.pa mozete slobodno zatvoriti vase butige.ucjenjujte po hrvatskoj sa cijenama,vani ne mozete biti konkurentni.i treba neka se uvozi sve.kada je domace preskupo.prosle godine gledao neku poljoprivrednu emisiju kod nas iz juznih krajeva o uzgoju jagoda.a jest me covjek nasmijao.kaze ne isplati mu se proizvoditi jagode bez dva eura kilogram.nek ih jede sam.ljudi bi na parceli obicnog vrta da kasiraju novac!

OK
okus
09:07 16.03.2015.

A ko bi onda ubiral pinku od prava na uvoz smeca?

Avatar ErnestOne
ErnestOne
10:05 16.03.2015.

Prodaju hranu u bescjenje ???? U konzumu vam je povrće skuplje od mesa, alo.. pa jel ja dogovaram cijene otkupa ili vi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije