Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U čemu je tajna
Povratak na članak

Imamo li najmanje pobačaja u Europi zbog mnogo ilegalnih?

U splitskoj bolnici samo 21 prekid trudnoće, a u riječkoj čak 1295. Prošle je godine prijavljeno 10.417 pobačaja među kojima je na zahtjev žene, dakle legalno induciranih, bilo 4450.

Komentari 34

CR
croatica888
21:02 30.08.2010.

arčibalde Odi u Haag pa im reci to za suđenje. Ili u bosnu glavašu na glavu da mu šapneš...

VL
Avatar dovidovic
dovidovic
11:48 30.08.2010.

Dobro je da Hrvati sve manje ubijaju svoju nerođenu djecu, loše je da ih i dalje ubiju četiri i pol tisuće godišnje. Meni je nepojmljivo da neki roditelji mogu takvo što učiniti. Mislim da bi pobačaj u Hrvatskoj trebalo zabraniti.

VL
PA
patuljčica..
12:02 30.08.2010.

Jedini ispravan podatak je broj djece u obiteljima. A hrvatske obitelji imaju jedno ili najviše dvoje djece. To sve govori.

VL
MM
Mladen Miletić
12:05 30.08.2010.

Imamo li najmanje pobačaja u Europi zbog mnogo ilegalnih, ne nego ne opčimo uopče kao drugi normalni u EU i tu smo na štednji da nebi abortuse plačali... Biti balkanac ne znači samo strah od seksa i gladi pa ia i budučnosti sutra i prekosutra nego i strah od mizerne mirovine i vladajuče sirovine...

VL
SC
scary
12:09 30.08.2010.

stvarno mi idu na jetra kokodakanja o tome kako \"pobačaj treba zabraniti\" ajd radije umjesto da moralizirate i bajate o zabranama napravite nešto za te žene i njihove obitelji, koje jedva sklapaju kraj s krajem, i pokažite im dužno poštovanjee na hrabrosti da imaju 3 ili više djece u ova vremena. imam kolegicu sa njih 4 (na čemu joj iskreno zavidim, ja bih čopor imala); ona i muž žive vrlo skromno. a kad okrene leđa, ostale mame iz razreda i sportskih grupa se smiju i govore kako je glupa, što joj je tolko djece trebalo kad ih ne može prehraniti. ta obitelj je ruglo za ostale, sprdaju se s njima. a seru o zabrani pobačaja. sjajan primjer, nema šta. dosta priča o zabranama, samo se čuje ne ovo, ne ono, a pomoći i alternative niotkuda. svaka budala može braniti. ako hoćete smanjiti broj pobačaja, pobrinite se radije da žene dobiju poštenu rodiljnu naknadu, da svoju djecu mogu zbrinuti kako treba, i da imaju krov nad glavom. pa onda serite o tome što biste a što ne bi zabranili.

VL
TH
than
12:53 30.08.2010.

Ne vjerujem da ih ima manje, samo su cijene pobacaja daleko jeftinije vani, nego u HR, a i procedura je brža.

VL
BL
blok
12:44 30.08.2010.

ima više ilegalnih, a isto tako žene odlaze preko granice. zbog cijene i tajnosti

VL
OB
-obrisani-
12:50 30.08.2010.

Hitno triba poslati popove iz Splita u Rijeku da obucavaju zene kako ih bozije zlo ne bi snaslo.

VL
CR
croatica888
12:57 30.08.2010.

Radije napravi dite tuđoj no svojoj! Nećeš ga ti hranit, oblačit ni školovat! I onda u crkvu pomolit se Bogu!

VL
RK
robert k
13:03 30.08.2010.

Za sve je zaslužan HDZ i ministar Milinović. Kakvih se sve nebuloza ovdje može pročitati. Meni je 50 god imam solidna primanja otac sam jednog djeteta.Nikad mi nije palo na pamet da pravim ( kako glup izraz ) drugo dijete svjestan činjenice da su vremena nesretna. Najlakše je na svijet donjeti djecu i šta onda? Problemi!! Treba to djete dovesti na pravi put. Želio bih i ja da imam više djece, pa ona su barem blago, ali čemu praviti sirotinju. Iskreno mislim da je za smnjen broj pobačaja u Hrvatskoj jedino zaslužna svijest našeg čovjeka pa tek onda sve one gluposti o kojima pričaju i Milinović Marasović itd Džaba tebi najmodernije rodilište na kugli zemaljskoj kad nisi u stanji prehranit djecu. A da ne pričam o školovanju lječenju .......Lako je nekome sa 10_15 tisuća kn pričati o natalitetu. Šta da rade oni koji nemaju te novce? Mladi se danas žene zbog neželjenih trudnoća pa se rastaju nakon par godina. Zašto niko nije u istom kontekstu napisao koliko je brakova sklopljeno a koliko razvedeno u istom razdoblju? Gadana je ovo tema

VL
OB
-obrisani-
13:09 30.08.2010.

Ova vjest je tako žalosna i jadna ,i naši stari su živjeli teško pa nisu ubijali vlastitu djecu,di ima tanjur za jedno ima i za dvoje,sramota--ove pobačaje treba osuđivati--niko nema pravo ubijati i drugom uzimati pravo na život,ako nema sredstava nek se djete da na usvajanje ili neka ga podiže država!Previše gledamo sami sebe i nismo spremni na odricanje,bitnije je da susjed vidi da imamo novi auto ali djete nismo u stanju odgajati i podizati----SRAMOTA i na kraju kriv Milinović------ma nije kriv Milinović več narod koji je u kurcu!

VL
OB
-obrisani-
13:20 30.08.2010.

30.08.2010. u 13:09h alvina je napisao/la: Ova vjest je tako žalosna i jadna ,i naši stari su živjeli teško pa nisu ubijali vlastitu djecu,di ima tanjur za jedno ima i za dvoje,sramota--ove pobačaje treba osuđivati..... \"\"\"Bolje je pobaciti nekgo dijete,, covjeka citav zivot mucit i u bijedi UBIJATI. Tvoje krscanske norme su zastarjele, nisu humane i zle namjere su.\"\"\"\"\"

VL
PA
patuljčica..
13:34 30.08.2010.

alvina Ka govoriš o našim starima što ne kažeš da se tada rađalo po 7 ili više djece, ali bi preživjelo samo dvoje ili troje? Recimo u obitelji moje majke rođeno je sedmero djece od toga ih je četvero umrloo prije nego što su navršili 4 godine.

VL
DA
daniela
13:37 30.08.2010.

To nije istina! Broj pobacaja se smanjio zato jer ih lijecnici obavljaju ilegalno i to u bolnicama! Ujutro imaju prigovor savjesti, a onda naruce zenu popodne u tu istu bolnicu i obave pobacaj ilegalno i novac sebi stave u dzep! Moju su prijateljicu tako narucili prije jedno šest godina bas u zagrebackoj Petrovoj bolnici! Ogroman se novac zaradjuje na tim ilegalnim pobacajima, to je prava lijecnicka mafija, povezani su u cijeloj Hrvatskoj i medjusobno si salju pacijentice! Milinoviću ispitaj to, to je javna tajna! Ne zavaravaj se laznom statistikom!

VL
OB
-obrisani-
16:28 30.08.2010.

Patuljčice Prabaka jedne osobe koju poznajem rodila je šesnaestero djece. Preživjelo ih je samo troje. Dvanaest ih je u roku od doslovce nekoliko dana \"odnijela\" španjolica, počevši od najstarijega pa do djeteta starog tek nekoliko mjeseci. Trinaesto su kasnije, uu drugom svj. ratu, zajedno s oba roditelja zaklali četnici. Kad kažeš da ih je nekad od toliko i toliko preživio samo dio, treba reći da nekad liječnika praktički nije bilo. I da su te obitelji prošle kroz dva svj. rata koji znače, između svega ostalog, i glad zbog ratnih uvjeta.

VL
RI
riise
16:38 30.08.2010.

patuljčica Moja baka je imala jedanestero braće i svi su doživjeli duboku starost...Zapanjujuće je da prosjećno hrvatsko kućanstvo ima manje od tri člana...Istovremeno svi smo zabrinuti kada se pokrenu neka pitanja kao napr. mirovine i sl. Demografski, stojimo vrlo loše, ne samo mi, nego i zapadne zemlje gdje u bliskoj budućnosti prijeti \"urušavanje\" cijelih sustava (mirovinsko, zdravstveno...)

VL
GA
gabriela__
17:06 30.08.2010.

zaista je Hrvatima kaša u glavi i obraz debeo ko đon kad pobačaje nazivaju pobačajima a ne umorstvom. Tako bi ova vijest trebala glasiti: U čemu je tajna od 1990. do 2000. broj umorstava pao je sa 38000 na 13800, a posljednjih se godina broj umorstava na zahtjev žene vrti oko 4500 IMAMO LI NAJMANJE UMORSTAVA U EUROPI ZBOG MNOGO ILEGALNIH /ubojstava/? ... Žene kao da u svojim utrobama nose tumore, a ne živa bića! Kome bi pametnom i normalnom palo napamet ubiti dijete (rođeno)? Nikome osim bolesnim /poremećenim/ osobama. Svaki komentar je suvišan. Žalosna smo mi država koja ima legalizirana umorstva najslabijih i najnezaštićenijih. NIŠTA ne opravdava UMORSTVO.

VL
PA
patuljčica..
16:57 30.08.2010.

abakus Da, nekad su djecu ubijale boleštine, danas konzumerski kapitalizam. Ja bi bila najsretnija da se sve začeto rodi, a sve rođeno živi sve dok duboke starosti......ali, to je bajka a ne život. A život je takav da jedan diodio čovječanstva još uvijek na nivou na kojem smo mi bili prije sto godina, pa se djeca rađaju i umiru, a drugi dio čovječanstva koji ima novaca cijeni mrtve stvari a ne živa bića. Zato automobile zovu svojim ljubimcima. Jesu li moguće promjene? Jesu, ali kao i kod svih velikih promjena do njih bi trebalo doći od vrha, od onih koji upravljaju, treba promijeniti sam sistem, treba stvoriti takvo čovječanstvo koje će cijeniti živo, ljude pa i biljke i životinje, a mrtve stvari će biti samo ono što i jesu - stvari potrebne za kvalitetan život. I treba bogatstvo čovječanstva pravednije rasporediti, a ne da je 90 posto bogatstva u rukama nekolicine ljudi. Utopija?

VL
PA
patuljčica..
17:02 30.08.2010.

riise Pročitaj odgovor Abakusu, tamo sam većinu napisala. Djecu bi trebalo imati zbog djece, ne zbog mirovinskog i zdravstvenog sustava. A za mirovinski i zdravstveni sustav već će se naći rješenje, ljudi će duže raditi, dovest će se strani radnici.......

VL
Avatar archiebald
archiebald
17:10 30.08.2010.

Gabriela, nije ni moralno, niti kršćanski osuđivati ljude! Ne sudi da ti ne bi bilo suđeno!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.