Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijena slave

'Imam traumu, Schindlerova lista uništila mi je život!'

'schindler2_nnn_zad_050313'
''
05.03.2013.
u 19:05

Kaputić Oliwije Dabrowske obilježio je film, no danas 24-godišnja djevojka ne osjeća ponos

U sivilu Schindlerove liste, djevojčica u crvenom kaputiću bila je rijetki svijetli trenutak. No, danas 23-godišnja Oliwia Dabrowska od pojavljivanja u crno-bijelom filmu Stevena Spielberga z 1993. godine ima samo traume.

– Kad sam glumila u filmu, imala sam samo tri godine. Bilo bi me jako sram kad bi moji roditelji ljudima govorili za ulogu. To me jako naljutilo jer mi je priskrbilo previše pozornosti koju nisam željela – rekla je Dabrowska za list The Times te dodala da su je zbog angažmana u filmskom hitu često zadirkivali u osnovnoj i srednjoj školi jer zbog pojave interneta svoju prošlost nije mogla skriti sve da je i htjela. Schindlerovu listu prvi je put pogledala kad joj je bilo 11 godina iako je Spielbergu obećala da to neće učiniti prije nego što navrši 18.

– Bila sam prestrašena. Nisam tada posve razumjela film, ali sigurna sam da ga više nikad ne želim gledati – rekla je Oliwia, koja danas studira i živi u poljskom gradu Krakovu.

>> Schindlerova lista može se kupiti za 2,2 milijuna dolara

Komentara 14

KO
Križ od suza
19:53 05.03.2013.

Kako se iz obrazloženja ove mlade žene da joj je uloga na filmu uništila život isčitava duhovna nezrelost i traume koje su posljedica nedostatka ljubavi. Ne optužujem već samo konstatiram ,samo je u ljubavi prava istinska sloboda a ona jee jedino moguća u jedinstvu i pomirenosti sa Kristom. Sve ostalo je ropstvo sebi ili svijetu oko sebe. Ova djevojka se treba otrgnuti od sebe od svijeta oko sebe i uzdići se iznad ropstva u kojem se nalazi. Nekad to nije lako a pogotovo je nemoguće ako to pokuša bez Boga jer će se u tom slučaju naći u još većem ropstvu. Dahni Duha Svetoga Gospodine u njezino srce i ispuni je ljubavlju.

DU
Duncan
20:31 05.03.2013.

Eh, ta primitivna jevrejska propaganda. Snimili su film o hohštapleru koji je spasao tuce Jevreja, a nema ni slova o tome da je Musolini iz Jugoslavije, Mađarske i Francuske spasao 80000 Jevreja. Ne odgovara im da se zna da je u njegovoj Partito Nazionale Fascista bilo preko 5000 Jevreja na funkcijama! Pet hiljada Židova-fašista, pored onih milion Židova-komunista u Rusiji. I nekoliko miliona teških lažljivaca! Ne znam jeste li primetili, ali oni toliko lažu, da će uskoro ispasti da su u WW2 jedino Jevreji ratovali protiv nacista kako bi odbranili svet, da su ih nacisti sve spalili u krematorijumima, a oni i pored toga odneli pobedu.

YU
yututu
19:35 05.03.2013.

Budi ponosna, dijete, na tebi su mnogi profitirali miliYUne, tvoj mladi život je žrtvovan na drugi način, ne kao u nazi logorima, već na moderan, perfidniji način ideologije Novo - ropstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije