Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji

Imaju li suverenisti monopol na domoljublje?

Naslovnica 17.9.
Foto: Vecernji.hr
1/2
17.09.2018.
u 00:34

Pojam suverenisti koristi se kao zamjena za pojam nacionalisti, tako ga koristi i Hasanbegović, a u Jandrokovićevim riječima on iščitava da se obraća HDZ-ovoj, tj. Plenkovićevoj unutarstranačkoj oporbi

Tko su samoprozvani suverenisti koje je Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a i šef Sabora, u intervjuu našem listu označio kao one koji priželjkuju pad HDZ-ove Vlade i prijevremene izbore u kontekstu najavljenog prosvjeda u Vukovaru i zahtjeva dijela braniteljskih udruga da HDZ raskine suradnju sa SDSS-om?

Unutarstranačka oporba

Pojam suverenisti u hrvatskom se političkom prostoru intenzivnije koristi zadnjih godinu ili dvije, a među prvima ga je lansirao Zlatko Hasanbegović, politički tajnik Neovisnih za Hrvatsku. On je svoju stranku označio suverenističkom i slobodarskom, a poslije su taj pojam počeli koristiti i mostovci, pa, primjerice, Miro Bulj kaže da kao suverenist neće podržati Istanbulsku konvenciju. Pojam suverenisti koristi se kao zamjena za pojam nacionalisti, tako ga koristi i Hasanbegović, a u Jandrokovićevim riječima on iščitava da se obraća HDZ-ovoj, tj. Plenkovićevoj unutarstranačkoj oporbi.

Cijeli tekst pročitajte u današnjem Večernjem!

Neke od tema koje još donosimo:

- Po davanju za djecu i obitelj Hrvatska je na samom dnu u EU

- Digitalni udžbenici su zabavni pa ćemo uz njih lakše učiti

- Miletić: Vlada je kriva za gubitak poslova i odljev radnika

- Mađari su uvjereni da brane Europu

- Nova kolekcja dvojca za kojim luduju Hrvatice

- Dario Šarić: Za reprezentaciju mi je najljepše i najteže igrati!

Foto: Vecernji list

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar anti_komunist
anti_komunist
23:01 16.09.2018.

ne moze se biti suverenist ako nisi domoljub, ili biti domoljub ako nisi suverenist....

BA
bakulušić
22:04 16.09.2018.

Svatko ima pravo na ljubav a da li će ljubiti ili mrziti, određuje srce. Nekima je srce malo i tvrdo a neki nažalost ljubav nisu ni upoznali. Znaju samo za mržnju ali to ne žele priznati. Tko ne ljubi domovinu, ne ljubi ni dom, ni oca, ni majku. Ljubi samo samoga sebe i svoje interese.

LI
LizaLimenni
21:58 16.09.2018.

Moji udbasi iz vl, pravo je pitanje imaju li udba, kos i skh monopol na vlast, jer kako god Hrvati birali, uvijek nekako vlast mentalnim komunistima dopadne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije