Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODNOSI S VLADOM

Ima li predsjednica podršku?

Andrej Plenković i Li Keqiang u Kini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.11.2018.
u 08:33

U Vladi kažu da se poruka o 'onima koji destabiliziraju' ne odnosi na Grabar-Kitarović

Pokušaji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da “spusti loptu” u odnosima s Banskim dvorima ostali su bez pozitivnog odgovora iz Vlade i HDZ-a. Iz njezine bivše stranke prvo su je na društvenim mrežama “počastili” komentarom da je pad rejtinga od šest postotnih bodova sama skrivila “marakeškom avanturom”, a sudeći po najnovijim izjavama Andreja Plenkovića, taj komentar, iako je navodno osmišljen isključivo u HDZ-ovu PR timu, nije daleko od stava vrha stranke i Vlade.

‘Nisu se rugali’

– Mislim da su samo izrazili zabrinutost – uzvratio je premijer i predsjednik HDZ-a novinarima koji su ga pitali zbog čega se njegova stranka na Facebooku i Twitteru ruga predsjednici. Ako sam i nije osmislio takav status, očito je da je Plenković stao iza ljudi koji su ga napisali i objavili, a time i iza novog zaoštravanja u odnosima s Pantovčakom.

No još je zanimljiviji njegov odgovor na pitanje dijeli li mišljenje predsjednika Sabora i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića da netko namjerno pokušava posvađati premijera i predsjednicu i vidi li iza tih pokušaja neke predsjedničine savjetnike.

– Mi vodimo odgovornu, stabilnu, jasnu i precizno određenu politiku temeljenu na našim načelima i programu. Svi oni koji hoće podržati taj program i taj smjer zemlje za koji sam uvjeren da je jako dobar, što se vidi po brojnim pokazateljima, mogu nam se pridružiti, oni koji se žele tome protiviti, destabilizirati, to je njihov posao, ali neće pobijediti na izborima – rekao je premijer.

‘Neće pobijediti na izborima’

Iako je Plenković u više navrata decidirano izjavio da će Kolinda Grabar-Kitarović, odluči li se kandidirati za još jedan mandat, imati podršku svoje nekadašnje stranke, iz ovih Plenkovićevih riječi dalo bi se zaključiti da ta podrška i nije tako izvjesna.

Andrej Plenković i Li Keqiang u Kini
1/27

Dapače, poruka da “neće pobijediti na izborima” izgovorena u kontekstu predsjedničinih savjetnika zvuči kao poziv predsjednici da se pokuša kandidirati bez HDZ-ove podrške pa da vidi kako će tada proći na izborima. U Plenkovićevu PR-u tvrde, međutim, kako to nije bila Plenkovićeva namjera.

– Premijerove riječi odnosile su se prije svega na skupinu koja je i na drugim temama pokušala poentirati, primjerice na Istanbulskoj konvenciji. I u najnovijem prijeporu oko Marakeškog sporazuma ponavljaju se ista imena i poruka da neće dobiti izbore odnosi se na njih, a ne na predsjednicu. Što se nje tiče, i dalje stoji potpora HDZ-a i premijera, čim se odluči kandidirati – objašnjavaju u Banskim dvorima. 

Pogledajte i video: Kolinda Grabar-Kitarović na obrani nacrta doktorata

Komentara 40

KO
koki
09:28 13.11.2018.

Nitko ne moze pobijediti Koli; jer je Hrvatica i voli Hrvate i radi za Hrvatsku. Anemija radi za Brisel, ne voli Hrvate i zavrsit ce kao Sanader, na sudu. Sad ga za guzu stipka Junker i u tome uziva. Kad mu guzu pocmu (rasturat) krimosi bit ce to druga pjesma.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:50 13.11.2018.

Predsjednica ima vecu podrsku od bilo koje stranke u Hrvatskoj. Unatoc orkestriranim napadima i podmetanjima od strane medija. Narod vidi da ga jedino ona zastupa.

RI
rightside
11:10 13.11.2018.

a mozda da umjesto ovakvih reklamnih poruka od anemije postavite jedno drugo pitanje,, ima li anemicni podrsku?? pa da vidimo tko ga to podrzava osim kuscevica i bozinovica ili npr pavica,,ima li jos takvih?? stranacko clanstvo je u velikoj vecini protiv njega,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije