Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČENICA SISKA

Ilkić-Baniček: Trebamo kontejnere u kojima možemo namjestiti sanitarni čvor i kuhinju

Sisak: Kristina Ikić-Baniček o smještaju u kontejnerskom naselju
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/4
18.01.2021.
u 16:02

Upitana o tome koliko još trebaju kontejnera, kazala je da barem još tri puta toliko.

Gradonačelnica Siska Kristina Ilkić-Baniček imala je konferenciju za medije u prvom kontejnerskom naselju nastalom nakon potresa. Komentirala je stanje na području njezina grada, te poručila da trebaju kontejnere u kojima mogu namjestiti sanitarni čvor. 

- Danas je preko devet tisuća građana prijavilo štetu na svojim objektima. Statičari su blizu tome da pregledaju pedeset posto objekata. Od pregledanih objekata, njih 500 imaju oznaku da su neupotrebljivi - kazala je sisačka gradonačelnica. 

Navela je kako se u ovom prvom kontejnerskom naselju nalazi 23 stambena i 2 sanitarna kontejnera. 

18.01.2021., Sisak - Kontejnersko naselje u Ulici Ivana Sistrovica u Sisku u kojem su smjesteni Siscani ciji su domovi stradali u potresu. Photo: Edina Zuko/PIXSELL
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

- Željeli smo da se vidi koliko je komotno kad je vani -7 Celzijevih stupnjeva, a iz stambenog kontejnera se ide u sanitarni - rekla je nadodavši kako su ti kontejneri osigurani iz robnih rezervi Republike Hrvatske.

- Ovo su uvjeti kakve Vlada i Republika Hrvatska želi Siščanima sljedećih godinu-dvije dok se ne osigura obnova gdje će Siščani sudjelovati s 20 posto - napomenula je. 

- Poimanje ministra Horvata i HDZ što si građani mogu priuštiti i naše poimanje što si mi možemo priuštiti jako razlikuju. Mi živimo u znatno drugom svijetu. Nemamo četiri kuće. Svi plaćamo kredite. Sve što imamo kupili smo zahvaljujući kreditima koje ćemo otplaćivati narednih 20-25 godina. Mislim da nije baš relevantno od ministra u hrvatskoj Vladi da prosuđuje što si Sičani mogu priuštiti. 

Upitana o tome koliko još trebaju kontejnera, kazala je da barem još tri puta toliko. 

- Ali ne trebamo ovakve kontejnere. Mi trebamo kontejnere u kojima mi možemo ljudima namjestiti kuhinju i sanitarni čvor, a ne da moraju hodati desetak metara do sanitarnog čvora - dodala je. 

Komentara 5

Avatar Cornelius
Cornelius
17:51 18.01.2021.

A jel ti komunistička partija kaj darovala, ili te samo podučavaju kak laprdati?

BL
blekpanther
19:47 18.01.2021.

Drugarice samo nacrtaj šta treba i pošalji na adrese donatora, zaželiš li petokraku i to će biti ispunjeno!

WP
W_P38
18:37 18.01.2021.

...nema problema "drugarice"... samo za vas kontejneri sa podnim grijanjem, klima na sve strane, TV, HI-FI itd. i konobar i posluga - koja će brisati "guzice"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije