Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ilegalni tulumi diljem Zagreba: Neki se 'sakrivaju' ispod crnih zastora, a druge pak čuvaju zaštitari

Tuluma očito ima po gradu, jer očito oni koji želi partijati pronaći će mjesto koje im odgovara.
28. rujna 2020. u 10:28 2 komentara 1576 prikaza
Foto: Pixabay

Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite zbog koronavirusa promijenile su svaki aspekt života, a u to zasigurno spada i noćni život. No, čini se da ni pandemija ne može zaustaviti one željne tuluma. 

Zagreb: Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite Nove mjere Stožer od ugostitelja traži da stišaju glazbu u kafićima?

U Zagrebu i dalje ima mjesta gdje se održavaju ilegalni afteri, a neke od njih posjetili su ovog vikenda novinari 24sata. Neki od njih rade pod okriljem mraka i tajne, dok drugi i ne sakrivaju što rade. 

Jedna od metoda koju neki od njih koriste jest načelno "rupa u zakonu". Prema njoj restorani zbog turista mogu raditi do dva ujutro, međutim u subotu je zamijećeno kako u takvim mjestima turista baš i nema, već su odreda samo domaći. Neki pak ne mogu koristiti tu izliku, no to ih ne sprečava u produljenju radnog vremena. Ne očekujte da ćete dobiti račun, ali u jednom od kafića rečeno je da mogu dobiti jedan od starijih računa iz kutije kraj blagajne. 

VIDEO: Capak najavio nove kriterije za testiranje na koronavirus, ali i za izolaciju.

Kako je ipak pandemija i to što čine jest ilegalno, pokušavaju se sakriti barem malo od zainteresirane javnosti ili barem nadležnih službi. Jedan od zagrebačkih kafića koji je žario i palio ovog vikenda polijepio je velike crne zastore na izlog, dok se drugi pak koriste uslugama zaštitara kako bi spriječili da uđu nepoželjni gosti. 

Zagrebački maraton Odustali od rizika Otkazan Zagrebački maraton zbog pogoršane epidemiološke situacije

Tuluma očito ima po gradu, jer očito oni koji želi partijati pronaći će mjesto koje im odgovara. Kad ih već nije spriječila pandemija koronavirusa, teško da će bilo koja odluka. 

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • ABCDEFGH:

    A dobro, poželimo im onda da pokupe tu koronu i da onda odu do odgovornih u nadležnim institucijama i popiju kavu sa njima. Prije svega, onome liku koji je kažnjavao ugostitelja jer je stol za isporuku postavio na "javnoj površini", ... prikaži još! znamo na koga imslim.

  • Avatar hrvat do smrti
    hrvat do smrti:

    tko je odgovoran za provodenje mjere mup ili inspektorat a mladi pa od njh nikakve koristi