Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ: ZMIJE ŠEĆU AUSTRIJOM

Ilegalni poskok usmrtio 24-godišnjeg Austrijanca. Nakon Graza piton i u WC-u u Beču

poskok
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
09.07.2021.
u 14:16

Mediji navode, pozivajući se na pisanje dnevnog lista „Kronen Zeitung“ da je mladić slovio za iskusnog uzgajivača zmija i da je u stanu držao više različitih zmija otrovnica, među njima i poskoka, jednu od najotrovnijih zmija u Europi.

U gradu Ennsu u Gornjoj Austriji poskok je ugrizao 24-godišnjeg Austrijanca u njegovu stanu u stražnji dio ruku, nakon čega je jučer preminuo u  bolnici.

Mediji navode, pozivajući se na pisanje dnevnog lista „Kronen Zeitung“, da je mladić slovio za iskusnog uzgajivača zmija i da je u stanu držao više različitih zmija otrovnica, među njima i poskoka, jednu od najotrovnijih zmija u Europi.

Isti izvor navodi da je do nesreće došlo kada je 24-godišnjak uzeo poskoka iz terarija u kojem je živio i stavio ga u plastičnu posudu kako bi ga nahranio. I to je, kako tvrde austrijski stručnjaci, bio mladićev fatalan potez, upozorivši da se poskoka nikada ne smije micati ni premještati iz okoline na koju je naučen.

Kada se je uzgajivač zmija na trenutak okrenuo, poskok je iskoristio priliku i ugrizao ga u stražnji dio ruke. U to vrijeme u stanu, ali u drugoj prostoriji, bula je i prijateljica 24-godišnjaka i njegov poznanik. Kada su vidjeli što se je dogodilo, odmah su pozvali službu hitne pomoći, koja je mladića prebacila u bolnicu. No, liječnici ga nisu uspjeli spasiti, te je nešto kasnije u bolnici umro.

Na očevidu u stanu preminulog 24-godišnjaka policija je uz poskoka, za čije držanje u stanu uzgajivač nije imao dozvolu nadležnih, našla još dva tigrasta pitona, od kojih je jedan bio dugačak čak tri metra. Boravak pitona u stanu bio je legalan i za njih je mladić imao dozvolu.

A kada smo kod pitona, „Kronen Zeitung“ danas također piše o jučerašnjem susretu „u četiri oka“  68-godišnje Bečanke  u WC-u svoga stana s pitonom. To je već drugi put ovaj tjedan da pitoni šeću zahodima Austrijanaca. Početkom tjedna jednog je 68-godišnjeg Austrijanca u Grazu, dok je sjedio na zahodskoj školjci u svome stanu, ugrizao 1,6 metara dugački piton u području genitalnih organa, nanijevši mu lakše ozljede, te je završio u bolnici.

Bečanka je, kako navodi dnevni list, bolje prošla od svog sunarodnjaka u Grazu. Ona je imala dva susreta „oči u oči“ s pitonom koji je prošetao njenim WC-om. U 16 sati popodne nazvala je policiju i rekla da je u WC-u vidjela „ otprilike metar dugačku, tamnu zmiju“. Kada su stigli policajci, zmiji nije bilo ni traga ni glasa, pa su otišli, rekao je za Austrijsku novinsku agenciju APA glasnogovornik bečke policije Mohamed Ibrahim.

Tri sata kasnije prestravljena Bečanka u zahodu je drugi put susrela pitona. Ovaj put ga je fotografirala kako ne bi netko mislio da halucinira te sliku poslala policiji, zatraživši ponovno da joj pomognu.

Nakon što je policija dobila dokaz da zahodom Bečanke doista šeće zmija, posebna policijska služba zatražila je od Servisa za divlje životinje Grada Beča da intervenira, što je i učinjeno. Piton je potom ulovljen i završio je u prihvatilištu za zbrinjavanje životinja u Beču. Tko je njegov neoprezni vlasnik, za sada nije poznato.

Ono što je poznato iz već nekoliko slučajeva proteklih dana jest da su Austrijanci, kako izgleda, ljubitelji zmija, tvrde mediji. Ali zasigurno ne i Austrijanac iz Graza kojeg je piton „uštipnuo“ za genitalije i koji sada, kako piše Kronen Zeitung, svaki puta kad mora na WC, sa strahom sjeda na zahodsku školjku. Vlasnik pitona u Grazu je 24-godišnjak iz susjednog stana, kojem je zmija pobjegla a da to nije ni primijetio. Nakon nemilog događaja, veterinarska služba prvo je oduzela, a potom vratila pitona vlasniku, koji je prijavljen i na sudu će morati odgovarati za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda iz nehaja.

Nakon užasne smrti u Ennsu te nemilih događaja u Grazu i Beču, Austrijanci postaju sve oprezniji i dobro gledaju kreće li im se nešto nepoznato stanom, posebice WC-om, navode mediji.

Ključne riječi

Komentara 13

PE
PetiElement
15:08 09.07.2021.

Zmije "šeću"... Vrh!! 😂😂

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
14:50 09.07.2021.

Nisam znao da zmije šeću zemljom 🤓

Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:21 09.07.2021.

Što je piton? Pljačkaš grobova? Bili Piton? Meni Google translate na hrvatskom prijevodu pokazuje da je to udav, vrsta zmije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije