Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA KRIJUMČARENJE LJUDI

Ilegalce šest sati bez zraka i vode vozio u teretnom prostoru pa ranjen dok je bježao policiji

Policija razbila krijumčarski lanac
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
17.12.2020.
u 09:06

Tereti ga se da je 14. rujna oko 6 sati smjestio ilegalce u teretni prostor kombija koji, kako kaže tužiteljstvo, nije namijenjen ni prilagođen prijevozu osoba

Albanski državljanin (43) optužen je za krijumčarenje ljudi i prisilu prema službenoj osobi, a optužnicu protiv njega podignulo je Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu.

Tereti ga se da je 14. rujna oko 6 sati smjestio ilegalce u teretni prostor kombija koji, kako kaže tužiteljstvo, nije namijenjen ni prilagođen prijevozu osoba.  Riječ je o prostoru koji nema prozorska stakla koja bi propuštala svjetlo niti ventilacijske otvore koji bi osigurali dovoljan dotok svježeg zraka, a ni sjedala i sigurnosne pojaseve za putnike. U taj je prostor 43-godišnjak smjestio  više državljana Eritreje i Tunisa koji nisu imali važeće putne isprave.

Tereti ga se da je potom navedene osobe, bez zaustavljanja te bez vode i hrane šest sati prevozio teritorijem Republike Hrvatske prema Bujama gdje ih je namjeravao iskrcati blizu granice sa Slovenijom kako bi ilegalci nezakonito pješke prešli granicu. Za to je unaprijed primio 7300 kuna. No, uočili su ga policajci koji su ga zaustavili. No on je pokušao pobjeći i to tako da je vratima kombija udario jednog policajca, a drugog odgurnuo.

Jedan je policajac ispalio u zrak dva hica. To su čuli drugi policajci koji su pohitali u pomoć kolegama. Uslijedila je potjera za bjeguncem, a dok su 43-godišnjaka hvatali po neravnom terenu, jedan je policajac pao, pri čemu  je njegov pištolj slučajno opalio, a ispaljeni metak 43-godišnjaka pogodio je u lijevu lopaticu. 

Ključne riječi

Komentara 1

BO
boris
09:23 17.12.2020.

propaganda... sta je to jedan uhvaceni na desetke onih koji prodju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije