Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem listu

Kako se u Hrvatskoj kupuju medicinski uređaji

naslovnica
14.10.2014.
u 00:01

Dolaskom ministra Siniše Varge pokrenuta je revizija javnih nabava u zdravstvu

Tri povjerenstva, pet mjeseci procedure i 50 tisuća kuna odštete “uloženo” je dosad u nabavu CT-a za bjelovarsku bolnicu i još se ne zna kad će ta bolnica napokon dobiti novi uređaj.

Ministarstvo zdravlja, neslužbeno doznajemo, na odluku DKOM-a koja poništava njihovo poništenje javnog natječaja pokrenut će upravni spor. Međutim, iz bjelovarske bolnice guraju sasvim drugi scenarij – poštovanje odluke DKOM-a i sklapanje ugovora s nekim od preostala dva ponuđača.

– Već smo platili 50 tisuća kuna kazne, mogli smo i 400 tisuća, i to za nešto za što uopće nismo krivi. Sad smo dovedeni u ovu situaciju, pa nismo valjda jedni protiv drugih, to je naše resorno ministarstvo – komentirao je dr. sc. Boris Kirin, zamjenik sanacijskog upravitelja OB-a Bjelovar.

A saga o nabavi CT uređaja za tu bolnicu počela je raspisivanjem javnog natječaja u svibnju. Dolaskom ministra Siniše Varge pokrenuta je revizija javnih nabava u zdravstvu i upravo je ta kupnja bila prvi rezultat rada anonimnog tročlanog povjerenstva za reviziju.

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u utorak

>>Državna komisija potvrdila – natječaj za nabavu CT nije trebalo poništiti

>>'Kad sam vidjela da je dr. skalpelom zarezao pacijenta, obuzela me nesvjestica'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije