Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam vlastelinstva u Karlovcu

Igraonice, radionice i hrana i piće iz renesanse

sajam vlastelinstva
Foto: Snježana Bičak
1/10
06.06.2016.
u 09:52

Iskusni srednjovjekovni Dubovčaki goste su podučavali u mačevalačkoj, streličarskoj, bubnjarskoj radionici.

Čitavo subotnje poslijepodne Karlovčani i brojni gosti uživali  su na 12. Sajmu vlastelinstva na Starom gradu Dubovcu u Karlovcu, koju organizira Udruga braće Sv. Mihovila. Kao i svake godine, posjetitelji su mogli ponešto naučiti u nizu zabavno-poučnih radionica s  tematikom srednjeg vijeka i renesanse, od kojih je većina zapravo prilagođena djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Iskusni srednjovjekovni Dubovčaki goste su podučavali  u mačevalačkoj, streličarskoj, bubnjarskoj radionici. Trikove pokazuju srednjovjekovni kemičari, a tu su i žongleri, krvnici, lončari. Povijesne teme glavne su u predstavama, plesu, a pričat će se i o povijesti dvorca Dubovca. Na štandovima se, pak mogla kupiti hrana, piće i stvari iz renesansnog doba. 

>> Kako se živjelo u zlatno doba razmjene dobara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije