Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji afere

Mamić označen kao mozak operacije. Krota istražiteljima: Neke od tih dokumenata vidim prvi put

mamić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
20.11.2015.
u 08:24

U istrazi pokrenutoj protiv njega i ostalih USKOK Mamića sumnjiči za zločinačko udruživanje i praktički ga označava mozgom operacije

 – Tvrtku sam imao s partnerom, a za ovo nisam znao. Neke od tih dokumenata vidim prvi put – kazao je Igor Krota istražiteljima USKOK-a, iznoseći jučer svoju obranu.

U međuvremenu doznaju se detalji najnovije afere koja bi mogla označiti početak kraja Zdravka Mamića. Naime, u istrazi pokrenutoj protiv njega i ostalih USKOK Mamića sumnjiči za zločinačko udruživanje i praktički ga označava mozgom operacije kojom je iz Dinama, od prosinca 2004. do travnja 2015., preko offshore društava koja su u Švicarskoj, Arapskim Emiratima, Velikoj Britaniji i Hong Kongu osnovali Mamićev sin, Krota i Stipančić, izvučeno 78,5 milijuna kuna.

USKOK sumnja da je Mamićev sin bio stvarni voditelj poslovanja dvaju društava u Švicarskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Stipančić je takva društva vodio u Velikoj Britaniji, a Krota u Velikoj Britaniji i Hong Kongu. Princip izvlačenja novca bio je sljedeći: Mamić je sa sinom, Stipančićem i Krotom uime Dinama zaključivao fiktivne sporazume i ugovore. Prema tim ugovorima njihova društva su od Dinama preuzimala nepostojeće dugove igračima. Osim na nepostojeće dugove, sporazumi su se odnosili i na nepostojeće usluge posredovanja pri transferima. Ugovore su uime Dinama potpisivali Z. Mamić i Vrbanović, a nakon što bi Dinamu bili ispostavljeni računi za nepostojeće usluge Mamić je nalagao da Dinamo te račune plati.

Što se tiče Marija Mamića, on se sumnjiči da je, u dogovoru s ocem, s igračima sklapao ugovore iz kojih je proizlazilo da se odšteta od prodaje Dinamovih igrača u neki drugi klub u cijelosti uplaćuje na račune društava u Arapskim Emiratima. Dinamo je na račune društava u Švicarskoj, Hong Kongu i Velikoj Britaniji neosnovano uplatio 10,1 milijun eura i 500.000 funti. Za transfer Dejana Lovrena plaćeno je 900.000 eura, za Da Silvu 500.000 eura, a za Marija Mandžukića 200.000 eura. Pod povećalom su i transferi Luke Modrića, Boška Balabana, Georga Kocha, Damira Vugrinca, Matiasa Chaga, Eta...  

>>Mamić u Remetincu, van može ako uplati 14 milijuna kuna. Vrbanović ostaje na slobodi

Komentara 132

LI
Lik123
10:52 20.11.2015.

Na stranu Mamićeva krivnja ili nevinost, ali ovaj medijski linč je sramotan. Naime, svaki dan iz pouzdanih izvora se doznaje ovo, pa ono, pa ovaj ukrao, pa ovaj oštetio, sve se navodi kao da je suđenje završeno, sve dokazano i potvrđeno. Ako na kraju tako ipak ne bude (ako Mamić nije kriv ili ako tužiteljstvo ispadne nesposobno), onda budu ti isti mediji koji su već presudili počeli derat po pravosuđu kako ne radi svoj posao, a budalasti narod "kojeg ne možeš prevariti" (nema idiotskije tvrdnje od ove) bu naravno drečao do neba. Ne znam jel Mamić kriv ili nije, ali ovo medijsko presuđivanje je van pameti. Mamić jednostavno MORA biti kriv, jer eto narod kojeg se navodno nemre prevarit tako hoće.

Avatar maskmaker
maskmaker
09:47 20.11.2015.

Kao MOZAK operacije...Dajte nemojte nasmijavati narod više. Da bar taj USKOK kak spada skupi dokaze pa da ga onda zatvore nebi čovjek ništa rekao. Ovako je to samo farsa za mazanje očiju...

DI
dinol
10:12 20.11.2015.

Ovo sto neki "novinari " rade je nedopustivo u jednoj civiliziranoj zemlji. " doznaju se detalji....iz pouzdanih izvora...". Pa Mamic nije niti optuzen ali "novinari" neznaju razliku izmedu osumljicen i optuzen.😜

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije