Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkaz zbog skidanja dvojezične ploče
Povratak na članak

Igor Gilja zapalio si kuću i završio na psihijatriji

Tragičan je to epilog priče koja je otpočela nakon što se mladi granični policajac Policijske postaje Ilok, 2013. godine po zapovijedi, prvi put u svojoj karijeri s petoricom kolega uputio u Vukovar

Komentari 60

Avatar Becarina
Becarina
21:34 13.11.2016.

Jedni koji su nam nametali cirilicu mu ubili oca , njihovi sluge daju sinu otkaz iz Hrvatske policije 20 godina kasnije.

VL
CI
cika123
21:53 13.11.2016.

Samo u Lijepoj našoj oni koji su vršili agresiju rade nesmetano, nesmiješ ih krivo pogledat jer se dižu na zadnje noge. A oni koji su branili svoj dom bivaju kažnjeni. E moj narodeeeeee

VL
Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
21:39 13.11.2016.

Ovo se događa kada okolina zanemari pojedinca. Mi imamo paradoks, da u policijskim postajama vukovarske županije rade abolirani četnici, to je činjenica, nikakav govor mržnje, mi također imamo pripadnika koji je usmrtio hrvatskog branitelja jer je htio skinuti ploču, razbio mu glavu, umro nakon nekog vremena u bolnici od posljedica napada (falilo mu pola glave) te imamo ovog dečka koji je zbog skidanje jedne ploče u potpunosti izoliran, izbačen s posla, iz društva, smaknut po najvišim i najmodernijim metodama današnjeg svijeta. To što neki saborski zastupnici SAD govore, to ništa ne vrijedi, trebalo je sabor gorjeti prije 3 godine, sve poduzeti, no nije, jer nikoga nije briga za pojedinca. Ministar je rekao da je za razbijanje glave kumovala rakija, što je kumovalo ovom nesretnom raspletu događaja? Tog isto dečka su nakon puštanja iz zatvora mnogi nosili na ramenima i slavili kao junaka, što on i jest, ali mene zanima gdje su sad ti ljudi. Kao društvo smo zakazali, mi smo izdajnici vlastitih ljudi, to nam je u krvi, zato se i nalazimo u ovakvom kaosu od države.

VL
Avatar mali_Radojica- hibridni ratnik
mali_Radojica- hibridni ratnik
23:05 13.11.2016.

Nesrećnik.Evo ja,kao Srbin i Srbijanac,imam razumevanja za tog dečka i smatram da je kazna preoštra. Trebalo ga je eventualno ukoriti i upozoriti da to više ne čini što bi on verovatno i prihvatio jer,na kraju,ta drljava tabla u suštini ništaa ne znači,ne vredi bilo čije sudbine. Ova priča ima jedan drugi,socijalni kontekst,a to je da je na ovim našim prostorima običnom čoveku uvek bilo teško da pronađe drugi posao nakon što izgubi prethodni čime direktno pada u egzistencijalnu krizu koja kasnije implicira strašne stvari o kojima svakoga dana čitamo: nasilje i ubistva u porodici,da se samo zadržim na tome. O tome kruti sprovodioci zakona niti misle niti ih je briga.

VL
Avatar Franjo Tudman
Franjo Tudman
23:47 13.11.2016.

Ovo je pitanje za g. Oreoića. Ministre pozovi decka Gilju u svoj ured, zovi sve okolo koga znas, da tom mladom Gilji pronades posao neki. Bit ce ti svi u RH zahvalni.

VL
DU
Deleted user
02:22 14.11.2016.

Ovdje je riječ o posljedicama Milanovićeva sustava koji je upregnuo svog ministra policije , poznatog kao svasticara, te njemu podobne s namjerom da izazovu, kao sto sami obećaše, pakao. Pitanje je ljudskosti i poštenja ne izlagati žrtvu rata tako osljetljivom i u prvom redu ne profesionalnom nego politikantskom zadatku. Doista, mladić je žrtva Milanovićeva sustava i to žrtva koja je žrtvovana s predumišljajem. Komentari kojima se ponižava i dodatno traumatizira mladi policajac upravo su po mome izraz nedostatka bilo kakve empatije no i nečeg goreg. U pitanju je sin branitelja kao i njegova želja časnog i poštenog služenja RH a koju su kompromitirali upravo gore navedeni. Kao čovjek sramio bih se svakog komentara koji dodatno narušava psihičko stanje nesretnog policajca. Svima onima koji od ove tragične ljudske sudbine, prave show, poručujem. Sramite se!

VL
UR
urbanum
23:23 13.11.2016.

Svi smo odgovorni! Svatko na svoj način! Ignorirati budćnost svoje domovine sramota je za svakoga. Misliti kako ga se sudbina ovog mladiće ne tiče neodgovorno je. Pristati na neodgovornost vlasti nečasno je i mora biti kažnjeno. Strašno je kad sinu žrtve vlast natovari svoju laž na leđa i onda se ponaša kao da je se to ne tiče. Ipak Svi mso odgovorni. Nitko nije bez odgovornosti.

VL
ZE
zelenakrava
00:58 14.11.2016.

Po dijelu komentara proizlazi da je ovo samo primirje. Opet će tu biti klanja. Za godinu,pet ili pedeset. Opet će biti puno udovica i puno siročadi. Zašto se neki za to tako strasno zalažu ,nije mi jasno. Povijest ih ničem nije naučila.

VL
DU
Deleted user
09:11 14.11.2016.

Pod hitno je potrebno ispraviti nepravdu prema ovom policajcu. Njegova je dužnost bila skinuti nelegalno stavljeni čirilićni natpis temeljem lažnih prebivališta. Sramotno je od kukuriku Vlade da to nije htjela vidjeti. Svi normalni su za poštivanje prava nacionalnih manjina, ali se ta prava ne mogu ostvarivati prevarama,oni koji su to namjerno ili nenamjerno puštali u provedbu, unatoč svim poginulim braniteljima među kojima je bilo i Srba nanosili su još jednom ogromnu bol stradalnicima.

VL
FA
Fake
10:21 14.11.2016.

Vratite dečka na posao.

VL
Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
11:16 14.11.2016.

zemlja apsurda!

VL
Avatar plejer_as
plejer_as
07:50 14.11.2016.

ćirilice nije bilo prije rata u Vukovaru tako da je Hrvatska država i njezin prvi predsjednik zaslužan šta ju imamo a ne neki ministar . To je malo veća politika onda bila a bio je i rat

VL
KA
kamenjar0404
18:10 14.11.2016.

Junak kao i otac!!!! Sto se čudite,kokardasi mu pobili rodbinu i sada bi postavljali te agresorske ploče na zgaristima koja su napravili!!!!!

VL
VV
Vrana Veritas
12:56 16.11.2016.

Ovaj slučaj potpuno jasno ilustrira da su u stvarnosti branitelji, posebn d okončanja ratnih djelovanja, uglavnom prepušteni u naravi sami sebi. Svi "veliki" uvijek od ma kojih vlasti propagirani projekti o sveopćoj zdravstvenoj brizi za branitelje, primarno služe u samodopadnee politikanske promidžbe, (uglavnom, narodu od stvarne koristi, nedorasle političare, koji nisu u stanju biti bar malo samokritični, a kamoli iskreno domoljubni). Bez iskrene empatije, sve se svodi na puko pozerstvo, nije više tisuća branitelja diglo ruku na sebe, samo zbog neumitne medicinski nerazriješiveviše sile, već i zbog bešćutnosti djelatnika, negativnom selekcijom napućenih službenih sustava. Posebno su umjetno i planski razjedinjeni, a izvjena skrb je privilegirana primarno za izdvojene klanove onih na vlasti. S ljudima, a napose braniteljima treba sustavno raditi, biti im pri ruci kroz institucije, pa i volonterski i prevenirati, a ne tek zlorabiti samo statističke kategorije, post festum. Vrlo je loše kada vladaju odabrani vojnici partije.

VL
Avatar delminium
delminium
16:17 15.11.2016.

Hrvatima, onima koji to uistinu jesu. Oni obicni mali katolici, e nama je ostalo ili se ubit ili odselit. Na žalost drugima je u nasoj domovini lijepo, a nama kako smo stvorili. Kako objasniti da smo mi vecina cca 65%?

VL
BB
brle brkić
16:34 14.11.2016.

Mlad je nije svjestan da ga kapitalisticki poredak placa aon digo ruku nanjega umjesto daga cuva

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
20:15 14.11.2016.

volio bih malo pobliže zaznat njegovo psihićko stanje da mu ga nisu smjestili specijalnu torturu jer mi tu nešto smrdi ne pali ćovjek samo tako svoju kuću a sistem ima naćin da se takvi koji mu se suprostave rješi na hiljadu naćina što je već bezbroj puta ućinjeno i u ono vrijeme a bogme ni sad se nisu ništa promjenili no nažalost sad se svaka vucibatina može dokopat naćina kako da nekog sjeeee jer je sistemludila ili ti glasova starokomunistićka droca prodala onda komunjarama pa poslije i ovima i svoj obićnoj bagri i svi sretni i tadovoljni ako li nekog sjebbbbb ako li hoće napravit luđaka samoubojicu ili se dokopat love no što ćeš svak sistem ima svoje žrtve i one koji idu iz njega u drugi jer pjevaju onu jebbbb ti sve i boli me đon ko li će bit na vlasti glavno je meni da ja imam dobar poso i dobro živim jer je sve iovako poslužili su svojoj svrsi i toćka

VL
RA
razmišljanje
23:50 14.11.2016.

Danas agresori koji su ubijali, palili, otimali i dalje rade kao policajci, nitko njih nije kaznio iako su bili na strani agresora. Policajac koji je bio ogorčen zbog zlodjela agresora je napravio smrtnu presudu sebi i do danas živi bez posla kao najveći kriminalac kojeg je šef kaznio otkazom zbog strašnog nedjela, skinuo je dvojezičnu ploču sa zgrade. Pitam policiju zašto nije tako učinkovita u otkrivanju počinitelja graffita koje niču svaki dan na zgradama mnogih društvenih i obiteljskih zgrada. Postoji pravilo u poduzećima da se s djelatnicima razgovara i opomene, a nikada se ne smije dati otkaz zbog incidenta koji se dogodio. Pogledajte danas koliko pljački se događa i nikome se ne može dokazati krivnja, nitko ne ostaje bez posla. Zar nije grijeh ubijati i paliti kuće i razarati, još uvijek gledamo porušene gradove a mine još nismo očistili sa miniranih terena. Za takva zlodjela nitko nije odgovarao. Još veća tragedija je ta da policija prema građanima naše države izigrava strogoću a prema cijelom svijetu se glumi ljubaznost i iskazuje dobrodošlica. Nadam se da će uskoro ispraviti nepravdu,. Moje mišljenje je da Igor treba tužiti MUP i tražiti odštetu, jer nije smio dobiti otkaz zbog skidanje ploče s dvojezičnim natpisom.

VL
PP
pp
20:17 14.11.2016.

Nasa sramota.

VL
PR
pravedno21
08:05 14.11.2016.

Čovjek ako nije sposoban obavljat neki posao, onda se za taj posao ne treba niti prijavljivat niti ga prihvatit. Nikog od nas se ne pita što smo proživjeli u prošlosti, tu si da svoj posao odradiš pošteno i korektno. Tako da na stranu neke emocije, ali on koji je trebao čuvat te ploče, sam ih je uništio i za to je dobio odgovarajuću sankciju.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.