Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Idući tjedan hladniji od prosjeka, toplije tek u kolovozu

Kišno i tmurno prijepodne u Zagrebu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
18.07.2020.
u 15:43

Nova bi fronta mogla stići u noći sa srijede na četvrtak i prouzročiti oborine duž većeg dijela Jadrana

Ljeto se percipirao kao dugo razdoblje suhog i vrućeg vremena, no i u ljeti su česti prodori vlažnog i nestabilnog zraka s Atlantika. Fronte nailaze na zagrijani kontinent što rezultira burnim atmosferskim reakcijama. U srpnju su bile već tri fronte, a uskoro bi mogla stići još jedna. 

Prema sezonskoj prognozi Europskog centra za srednjoročnu prognozu vremena, idući tjedan bit će hladnije od prosjeka i na kopnu i na moru. Nova bi fronta mogla stići u noći sa srijede na četvrtak i prouzročiti oborine duž većeg dijela Jadrana, piše N1

Posljednji srpanjski tjedan bit će blago topliji, ali će temperature uglavnom biti ispod prosjeka. U prvom tjednu kolovoza na sjevernom Jadranu mogli bismo imati pozitivno odstupanje temperatura od prosjeka, a toplina će biti još izraženija u drugom kolovoškom tjednu.

Što se oborine tiče, uglavnom će biti u normali, dakle, nema značajnijeg odstupanja od prosjeka iduća četiri tjedna, prema sezonskoj prognozi ECMWF-a.

Srpanj i kolovoz inače imaju najviše temperature tijekom ljeta. Maksimum za srpanj za postaju Maksimir je 40.4 stupnja, a ta je temperatura zabilježena 5. srpnja 1950. godine. Ove je godine u srpnju izmjereno najviše 32 stupnja.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
23:03 18.07.2020.

Za ovo ljeto prognoze su bile katastofične, suše, plus 44 u hladu. Propast usjeva itd.

MS
mate.skaro.3
17:20 18.07.2020.

eto sra nja, a baš sam ugradio klimu...i šta sad?

Avatar Proleter
Proleter
17:42 18.07.2020.

A onaj šugavi akuveder lagao da će juli biti najtopliji dio ljeta. A svi portali preneli, kao neko evanđelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije