Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stajalište stranke

IDS o smještaju migranata u Istri: Bivši vojni objekti nisu adekvatni za smještaj izbjeglica

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
21.08.2015.
u 18:00

– U bivšim vojnim objektima vidimo veliku mogućnost za razvoj turizma i smatramo da je apsurdno da se od svih mogućih lokacija u Hrvatskoj za izbjegličke centre spominju upravo nekretnine koje imaju golemi investicijski potencijal – kažu iz IDS-a.

Pula i Istra nisu adekvatne destinacije za azilante, stajalište je IDS-a  u vezi s izjavama potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića koji spominje bivše vojne objekte u Puli kao jedan od pet izbjegličkih centara u Hrvatskoj – priopćili su u petak iz IDS-a. 

– O Puli i Istri kao mogućem izbjegličkom centru saznali smo iz medija. Ne postoje nikakve službene informacije, niti su o tome obaviješteni istarski gradovi i općine. IDS je mišljenja da je humanitarna katastrofa koja je u tijeku na granicama Europe preozbiljna tema da joj se pristupa na površan način i bez ikakvog plana – stoji u priopćenju u kojem navode kako smatraju, imajući u vidu dramu koju proživljavaju desetine tisuća izbjeglica, da  resorne institucije moraju adekvatno riješiti taj problem. 

– Potpuno suosjećamo s izuzetnom teškom situacijom azilanata te podsjećamo da je Istra u 90-tim godinama primila veliki broj izbjeglica i pokazala veliku solidarnost. Međutim, bivši vojni objekti u Puli i Istri sada su  napušteni i u derutnom stanju, stoga nisu ni u najmanju ruku adekvatni za smještaj izbjeglica – navode iz IDS-a. Podsjećaju i da se IDS kao stranka godinama zalaže da se napuštene nekretnine u državnom vlasništvu, koje su u katastrofalnom stanju do te mjere da ne služe ničemu i nisu adekvatne ni za privremeni smještaj azilanata,  stave u funkciju razvoja ili da se vlasništvo prenese na gradove i općine koji bi zasigurno bolje znali upravljati tim resursima.

– U bivšim vojnim objektima vidimo veliku mogućnost za razvoj turizma i smatramo da je apsurdno da se od svih mogućih lokacija u Hrvatskoj za izbjegličke centre spominju upravo nekretnine koje imaju golemi investicijski potencijal  – kažu iz IDS-a.

>> Matematičar iz Sirije: Kroz Srbiju prema EU kreće pet milijuna ljudi! 

>> Beznađe imigranata i naguravanje za mjesto u vlaku prema EU: Ovdje sam 9 sati i ništa nisam jeo

Ključne riječi

Komentara 53

Avatar punkufer
punkufer
19:01 21.08.2015.

Znači, IDS bi primio izbjeglice u Zagreb, Osijek, Sisak, Karlovac, Gospić... Svuda osim u Istri? Licemjeri. Lako je tuđim ku...m po trnju mlatiti.

Avatar punkufer
punkufer
19:04 21.08.2015.

U Hrvatskoj bi lokalna samouprava trebala odlučivati o primanju izbjeglica, referendumom najbolje. Baš kao o nuklearnom otpadu. Pa tko želi, neka ih primi.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:01 21.08.2015.

Svaka čast IDS-u na zaštiti interesa birača i područja koje predstavljaju. Umjesto kiselih komentara na njihov račun zapitajmo se rajše kaj je s ostalim dijelovima HR gdje suu druge stranke/partije na vlasti ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije