Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljičino pismo

Idem na kraljevsko vjenčanje – haljine mi šiju i čekam pozivnicu

vjencanje
I. Galović/Pixsell
11.04.2011.
u 15:43

Bez obzira hoće li konačan odgovor biti potvrdan ili ne, odlučila sam pod svaku cijenu otići u London. Avionsku kartu već sam kupila, a past će i posebna manikura, frizura te nakit – kaže Marija.

U sandučić brodske umirovljenice, 85-godišnje Marije Kirin, stiglo je pismo iz Buckinghamske palače – engleska kraljica Elizabeta pismeno joj je odgovorila na molbu da iz prvog reda nazoči kraljevskom vjenčanju princa Williama i Kate Middleton koje će se održati 29. travnja.

Koferi već spakirani

Kraljica Elizabeta zahvalila je Brođanki Mariji na lijepim željama i kazala da će zbog velikog zanimanja za dolazak na vjenčanje njezina unuka možda biti organizirano izvlačenje pozivnica iz bubnja te da će oni koji budu izvučeni biti pravodobno obaviješteni.

Iako odgovor možda nije bio u potpunosti onakav kakav je priželjkivala, živahna 85-godišnjakinja bila je oduševljena.

– Ne događa se svaki dan da jedna obična žena poput mene dobije pismo od engleske kraljice. Voljela bih iz neposredne blizine osjetiti ozračje kraljevskog vjenčanja, vidjeti kraljevsko ruho i sve simbole članova kraljevske obitelji modernog vremena – kaže Marija.

Bez obzira na odgovor, Marija je već spakirala kofere.

– Bez obzira hoće li konačan odgovor biti potvrdan ili ne, odlučila sam pod svaku cijenu otići u London. Avionsku kartu već sam kupila, a od krojačice sam za tu prigodu naručila i izradu dviju posebnih svečanih haljina. Naravno, past će i posebna manikura, frizura te nakit – kaže Marija. Činjenica da će je taj užitak stajati više od 8000 kuna Mariju nije nimalo pokolebala u odluci. Mirovina joj nije velika, ali živi skromno pa je uspjela nešto uštedjeti.

– Samo jednom se živi – veselo je dometnula.

U svom pismu vitalna se starica posebno obratila sinovima princeze Diane, kazavši im kako je nakon tragične smrti njihove majke među prvima otputovala u britansko veleposlanstvo u Zagreb i upisala se u knjigu žalosti. Kada se vratila, sjetila se kako bi se voljela slikati kraj uokvirene Dianine fotografije pa je opet potegnula put Zagreba.

Ponijet će i krunu

Budući da je, kako je napisala, već dosegnula poznu dob, odlazak na kraljevsko vjenčanje bit bi vrhunac njezina života.

– Suputnicima iz skupine koja će zajedno sa mnom putovati u London pripremila sam posebno iznenađenje kojim namjeravam podignuti ozračje u hotelu. Po prirodi se volim šaliti i zabavljati pa ću na put ponijeti vjenčanicu i krunu. Tako ću na vjenčanju i ja biti mlada, a nadam se da će me izabrati i za miss – šali se Marija Kirin.

Iako je samo 15 godina dijeli od zalaska u drugo stoljeće života, Brođanka zrači jačom energijom i od dvostruko mlađih osoba.

Put u London nije joj, inače, prva inozemna odiseja. U New Yorku je bila dva puta, posjetila je Izrael, Španjolsku, Belgiju, a u Hrvatskoj je teško i pobrojiti sva mjesta na kojima je bila i u njih uvijek donosila pozitivno ozračje.

Komentara 9

SP
Spajki
19:46 11.04.2011.

pozivnicu bi joj trebalo udijelit, kao i ostalim \"fanovima\" nekakvog vjencanja dvoje jebivjetara, da malo dodje u odredjene institucije na promatranje i proucavanje. kakvi bi se samo znanstveni radovi dali napisat iz promatranja takvih. ako joj ne uspije na tom vjencanju, nasa najpoznatija glumica(onaj film na brodu) bi ju sigurno uzela u prvi red svojeg maltretiranja javnosti kroz medije zvanog vjencanje.

MI
Miki123
16:58 11.04.2011.

Mislim da bi trebalo baku izvući iz bubnja jer je vjerojatno najstarij fanovka. Ili da se javi neki sponzor

KA
Karla
18:21 11.04.2011.

Lijepo i pozitivno, samo ova gospođa očito uz skromnu mirovinu ima i neke druge izvore financiranja jer za takva putovanja od New Yorka do Londona treba ipak puno više od mirovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije