Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNO RASTEREĆENJE
Povratak na članak

Ide četvrti krug porezne reforme. Otkrivamo što donosi!

Sindikati traže povratak neoporezivog toplog obroka, najniža stopa poreza na dohodak im je previsoka, poslodavci žele plaćati samo 15 dana bolovanja, ugostitelji vraćanje PDV-a na 13 posto

Komentari 91

MA
maximinimax
10:53 06.07.2019.

Ja kao penzioner tražim povrat novca iz opljačkanih mirovinskih fondova jer sa penzijom koju dobijem za 44 godine staža ne živim nego životarim

VL
SA
samoborka
11:19 06.07.2019.

Nasi ugostitelji ne mogu konkurirati radi niskog nivoa ponude i kvitete hrane koju nude, masnih,prljavih, po Vuku napisanih cjenika po lose ociscenom stolovima uz koje stoje klimavi i nejednaki stolci, a ne radi PDVa. Svi ugostitelji koji se trude te nude kvalitetu i cistocu posluju perfektno. Ne vjerujete? Ok, sjednite u auto i provozajte se uz restorane po,primjerice, Zagrebu i okolici. Sve sto barem donekle vrijedi je dupkom puno svaki vikend!

VL
Avatar southman
southman
11:46 06.07.2019.

Podići neoporezivi dio plaće na 4.000 kuna a stope poreza smanjiti na 20 i 30% i uvesti stopu od 40% na neto plaće iznad 30.000 kn. Ništa drugo ne mijenjati za sada !

VL
VL
vlada1
11:55 06.07.2019.

Ugostiteljima treba udovoljiti, mislim da bi čak bilo dobro da im se ukine PDV, da za sve zaposlenike u ugostiteljstvu država preuzme plačanje doprinosa, ukinuti fiskalne kase, te uvesti da po napravjenom prometu još dobe poticaj od države 25%, država bi pod hitno tebala obnoviti ceste do ugostiteljskih objekata te im urediti parkirališta, a obrtnike koju se bave uređenjem interijeta prisiliti da besplatno uređuju interijer ugostiteljiskim objektima.

VL
Avatar freen
freen
10:05 06.07.2019.

u turizmu se puno toga mora mjenjati da bi bili konkurentni,PDV neka ostane 25%,

VL
Avatar tzvnovinar
tzvnovinar
11:47 06.07.2019.

niti za boga me smanjivati pdv ugostiteljima i trgovcima jer je već jednom taj potez bio neuspješan....niti su spustili cijene, niti povisili plaće. jedini benefit je bio luksuznimi auto u njihovom voznom parku i poneki apartman viška

VL
DR
Drmiha
12:59 06.07.2019.

Reforma i promjene u ugostiteljstvu su hitno potrebne, ali ne tako da država pomaže ugostiteljima, nego naprotiv da se ugostitelji(vlasnici) reformiraju i što bi se reklo u narodu, spuste na zemlju. Ugostitelji već jednom treba da znaju da je prošloo vrjeme kada su se zvali ,,gazde'' i kada su mogli sa bilo kakvom prčvarom za par dana zaraditi 1 automobil, a radnike podcjenjivati i vrjedjati. Moram naglasiti da se ovo ne odnosi na sve, jer kao i u svakoj drugoj profesiji ima i jako vrjedni i pošteni, ja mislim na one guzonje sa osmogodišnjom školom koji sjede i piju po cijeli dan da nebi niš uradili, a glume ,,velike gazde" koji osim iživljavanja nad radnicima i čaprkanja nosa nerade ništa drugo.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:39 06.07.2019.

Što se tiče smanjenja PDV-a u turizmu, podsjetio bih na nadobudnu Linićevu ideju za smanjenje PDV-a s 25% na 10%,što je rezultiralo s cca 12 milijardi kuna manje prihoda u državnom proračunu, godišnje.

VL
DU
Deleted user
12:31 06.07.2019.

Unatoč upozorenjima da će se smanjenje pdv-a na 13% preliti u marže trgovaca i da nikakvog smanjenja cijena neće biti, ustrajalo se na toj promašenoj mjeri. I šta sad, tko je odgovoran za promašenu mjeru? Nitko, naravno. Upravo obrnuto, odgovorni će i dalje koristiti to kao argument rasterećenja građana. Dok nema odgovornosti i naknadne analize, pa i promjene mjere, nema tu sreće.

VL
SN
snovakor
13:51 06.07.2019.

Svatko normalan može konačno uvidjeti ono što se dogodilo sa spuštanjem PDV na mesne i ostale proizvode ... točno ono što se tvrdi oni kojima je to poznato, ništa se zapravo nije pomaknulo u pozitivnom smjero, osim što su trgovačkii lanci povečali sebi dobit !! ... I iz tog razloga nema smisla mijenjati stopu PDV - nikome. Treba tražiti izlaz na drugim stvarima, jer svako spuštanje PDV će se pretočiti u dobit lanaca a ne u niže cijene. To je već klasika koja se događa od prvog dana u Hrvatskoj ... " trgovci " ili nazovimi veliki trgovački lanci so največi manipulatori ... i dok se ne postavi na razini države i dobar regulator koji če paziti na namještanje cijena, sve do tada neće ništa biti bolje ... sve cijene koje se primjenjuju u tim različitim lancima, se namještaju kartelskim dogovaranjem i baš zbog toga se ne smije spuštati PDV. A u cijeloj priči najviše trpe proizvođači !!

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
10:35 06.07.2019.

Naš dug je, već duže vrijeme, između 280 i 290 milijardi kuna. To nije puno uz sadašnje niske kamatne stope, ali kako je naš BDP mjehurić od sapunice, koji živi na turizmu i EU fondovima, bilo bi poželjno što više tu opasnost (dug) smanjiti. Ako pukne mjehurić,BDP pada, kamate idu u nebo i eto opet smrtne omče oko vrata Hrvatske.

VL
HR
hr76
10:20 06.07.2019.

Porez na nekretnine je skupio dovoljno glasova za referendum. Stoga, kad se bilo koji političar ponovno sjeti potegnuti pitanje poreza na nekretnine, treba bez odlaganja raspisati referendum. Pa da to riješimo jednom zauvijek.

VL
DU
Deleted user
10:36 06.07.2019.

Jesenti milu bigulicu, porezno rasterećenje može pričekati, ionako od njega neće biti bogzna kakve koristi. Sada je najpreče rasteretiti nam se od Kuščević Lovreka, Žalac Gabice, Tolušić Tomeka, Marić dr. Goge, Divjak dr. Blažice, Štromar Peđe, Pupovac dr. Milojka i njima sličnih spodoba. O Bandić MIkiju (nesuđenom dr. h.c.) i njegovoj klapi valjalo bi raspisati referendum nakon što se otarasimo Kuščević Lovreka.

VL
SJ
Sve je uzalud
10:39 06.07.2019.

.smanjenje poreza na 13% ništa nije donijelo osim da poslodavci stavljaju u đep dio poreza..................što se vidi i po tome da će plaćati 15 dana bolovanja....................ništa za stoku sitna zuba u zemlji di Plenković i Kolinda traže posao van zemlje................ii napuštaju spaljenu zemlju................

VL
NO
Nordik
10:50 06.07.2019.

Ukinuti oko 300 parafiskalnih nameta.

VL
AR
aristip
10:22 06.07.2019.

Nižu poreznu stopu na plaće s 24% smanjiti na 20%. To bi bilo sasvim dovoljno.

VL
ST
stefj
12:56 06.07.2019.

Porezna reforma može nešto napraviti, ali kada drugi ministri ne rade ništa, već suprotno, onda je utjecaj smanjenja poreza ograničen... Osim toga, vidite da prihodi države rastu puno više od rasta gospodarstva, što znači da porezna presija i troškovi poslovanjaa rastu kud i kamo više od prihoda. To potvrđuje i sve veći udio poreznog opterećenja u BDP-u... Ono što bi bilo bitno - ukinuti parafiskalne namete, pojednostavniti poslovanje, energente, sve to radi se upravo suprotno. Da bi se platila sva ta gomila uhljeba i njihovi povećani prihodi, stalno se izmišljaju novi propisi, stalno treba neki novi papir... Da li je taj papir elektronski ili stvarno papir, tak nema veze. Isto kao i "pojednostavnjenje" gdje umjesto 2 ili 3 papira sada trebamo jedan, ali taj jedan košta duplo više nego svi oni prije zajedno... A tek onaj Horvat, ministar gospodarstva, koja je to katastrofa. Taj samo radi na jačanju države i povećanju njenog udjela u gospodarstvu, te zapravo na povećanju antipoduzetničke klime... Jedan ministar sam ne može napraviti puno, uostalom, to se i vidi. Kriza polako opet počinje, vidi se po industriji u Njemačkoj, a Hrvatska je jako slabo iskoristila zadnjih 8-9 godina. Koliko god tome najviše bio zaslužan Milanović, niti ova vlada nije neko cvijeće. Još nismo dosegli BDP iz 2008. i nećemo tako skoro...

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
11:26 06.07.2019.

Moj savjet mladima je da bjeze sa Balkana dok mogu. Hrvatska je davno prodana i izdana zemlja od HDZ mafije koja je namjenjena imigrantima iz sub Saharskog predjela i Azije.

VL
Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
11:50 06.07.2019.

Preispitati penzije, smanjiti drzavnu upravu i javni sektor, pa ce se poreska reforma lako sprovesti. Al ne lezi vraze, ko je lud da cacka oko izbornog tela.

VL
VG
Veseli Gost
15:27 06.07.2019.

Porez na nekretnine treba uvesti . Porez na sve nekretnine. Kada se uvede porez na nekretnine treba u isto vrijeme sniziti PDV. Treba ukinuti PVD na namirnice. PDV treba smanjiti toliko da drzavni prihodi se ne povecavaju. Zalosno je da Todoric na svoj dvorac . Kuščević na svoje nekretnine i ostali lopovi koji ju jamili ne placaju porez na nekretnine , a placaju PDV isto kao i penzioneri i ljudi koji zive u supama. Svakako da bogatasi ne zele da se porez na nakretnine uvede jer bi oni placali veci porez a sirotinji bi se porez smanjie i zivotni standard povecao.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.