Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Ide četvrti krug porezne reforme. Otkrivamo što donosi!

Sindikati traže povratak neoporezivog toplog obroka, najniža stopa poreza na dohodak im je previsoka, poslodavci žele plaćati samo 15 dana bolovanja, ugostitelji vraćanje PDV-a na 13 posto
Objava 06. srpnja 2019. 27888 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 98
 • maximinimax:

  Ja kao penzioner tražim povrat novca iz opljačkanih mirovinskih fondova jer sa penzijom koju dobijem za 44 godine staža ne živim nego životarim

  9 10:53 06. 7. 2019.
 • samoborka:

  Nasi ugostitelji ne mogu konkurirati radi niskog nivoa ponude i kvitete hrane koju nude, masnih,prljavih, po Vuku napisanih cjenika po lose ociscenom stolovima uz koje stoje klimavi i nejednaki stolci, a ne radi PDVa. Svi ugostitelji koji se trude te ... prikaži još! nude kvalitetu i cistocu posluju perfektno. Ne vjerujete? Ok, sjednite u auto i provozajte se uz restorane po,primjerice, Zagrebu i okolici. Sve sto barem donekle vrijedi je dupkom puno svaki vikend!

  2 11:19 06. 7. 2019.
 • vlada1:

  Ugostiteljima treba udovoljiti, mislim da bi čak bilo dobro da im se ukine PDV, da za sve zaposlenike u ugostiteljstvu država preuzme plačanje doprinosa, ukinuti fiskalne kase, te uvesti da po napravjenom prometu još dobe poticaj od države 25%, država ... prikaži još! bi pod hitno tebala obnoviti ceste do ugostiteljskih objekata te im urediti parkirališta, a obrtnike koju se bave uređenjem interijeta prisiliti da besplatno uređuju interijer ugostiteljiskim objektima.

  3 11:55 06. 7. 2019.
 • Avatar southman
  southman:

  Podići neoporezivi dio plaće na 4.000 kuna a stope poreza smanjiti na 20 i 30% i uvesti stopu od 40% na neto plaće iznad 30.000 kn. Ništa drugo ne mijenjati za sada !

  11:46 06. 7. 2019.
 • Avatar tzvnovinar
  tzvnovinar:

  niti za boga me smanjivati pdv ugostiteljima i trgovcima jer je već jednom taj potez bio neuspješan....niti su spustili cijene, niti povisili plaće. jedini benefit je bio luksuznimi auto u njihovom voznom parku i poneki apartman viška

  11:47 06. 7. 2019.
 • Avatar freen
  freen:

  u turizmu se puno toga mora mjenjati da bi bili konkurentni,PDV neka ostane 25%,

  10:05 06. 7. 2019.
 • Drmiha:

  Reforma i promjene u ugostiteljstvu su hitno potrebne, ali ne tako da država pomaže ugostiteljima, nego naprotiv da se ugostitelji(vlasnici) reformiraju i što bi se reklo u narodu, spuste na zemlju. Ugostitelji već jednom treba da znaju da je prošlo ... prikaži još!o vrjeme kada su se zvali ,,gazde'' i kada su mogli sa bilo kakvom prčvarom za par dana zaraditi 1 automobil, a radnike podcjenjivati i vrjedjati. Moram naglasiti da se ovo ne odnosi na sve, jer kao i u svakoj drugoj profesiji ima i jako vrjedni i pošteni, ja mislim na one guzonje sa osmogodišnjom školom koji sjede i piju po cijeli dan da nebi niš uradili, a glume ,,velike gazde" koji osim iživljavanja nad radnicima i čaprkanja nosa nerade ništa drugo.

  12:59 06. 7. 2019.
 • Avatar NasaPosla
  NasaPosla:

  Što se tiče smanjenja PDV-a u turizmu, podsjetio bih na nadobudnu Linićevu ideju za smanjenje PDV-a s 25% na 10%,što je rezultiralo s cca 12 milijardi kuna manje prihoda u državnom proračunu, godišnje.

  13 10:39 06. 7. 2019.
 • dosadno:

  Unatoč upozorenjima da će se smanjenje pdv-a na 13% preliti u marže trgovaca i da nikakvog smanjenja cijena neće biti, ustrajalo se na toj promašenoj mjeri. I šta sad, tko je odgovoran za promašenu mjeru? Nitko, naravno. Upravo obrnuto, odgovorni ... prikaži još! će i dalje koristiti to kao argument rasterećenja građana. Dok nema odgovornosti i naknadne analize, pa i promjene mjere, nema tu sreće.

  12:31 06. 7. 2019.
 • Avatar NasaPosla
  NasaPosla:

  Naš dug je, već duže vrijeme, između 280 i 290 milijardi kuna. To nije puno uz sadašnje niske kamatne stope, ali kako je naš BDP mjehurić od sapunice, koji živi na turizmu i EU fondovima, bilo bi poželjno što više ... prikaži još! tu opasnost (dug) smanjiti. Ako pukne mjehurić,BDP pada, kamate idu u nebo i eto opet smrtne omče oko vrata Hrvatske.

  10:35 06. 7. 2019.
 • snovakor:

  Svatko normalan može konačno uvidjeti ono što se dogodilo sa spuštanjem PDV na mesne i ostale proizvode ... točno ono što se tvrdi oni kojima je to poznato, ništa se zapravo nije pomaknulo u pozitivnom smjero, osim što su trgovački ... prikaži još!i lanci povečali sebi dobit !! ... I iz tog razloga nema smisla mijenjati stopu PDV - nikome. Treba tražiti izlaz na drugim stvarima, jer svako spuštanje PDV će se pretočiti u dobit lanaca a ne u niže cijene. To je već klasika koja se događa od prvog dana u Hrvatskoj ... " trgovci " ili nazovimi veliki trgovački lanci so največi manipulatori ... i dok se ne postavi na razini države i dobar regulator koji če paziti na namještanje cijena, sve do tada neće ništa biti bolje ... sve cijene koje se primjenjuju u tim različitim lancima, se namještaju kartelskim dogovaranjem i baš zbog toga se ne smije spuštati PDV. A u cijeloj priči najviše trpe proizvođači !!

  13:51 06. 7. 2019.
 • hr76:

  Porez na nekretnine je skupio dovoljno glasova za referendum. Stoga, kad se bilo koji političar ponovno sjeti potegnuti pitanje poreza na nekretnine, treba bez odlaganja raspisati referendum. Pa da to riješimo jednom zauvijek.

  16 10:20 06. 7. 2019.
 • Sve je uzalud:

  .smanjenje poreza na 13% ništa nije donijelo osim da poslodavci stavljaju u đep dio poreza..................što se vidi i po tome da će plaćati 15 dana bolovanja....................ništa za stoku sitna zuba u zemlji di Plenković i Kolinda traže posao van zemlje................i ... prikaži još!i napuštaju spaljenu zemlju................

  1 10:39 06. 7. 2019.
 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Jesenti milu bigulicu, porezno rasterećenje može pričekati, ionako od njega neće biti bogzna kakve koristi. Sada je najpreče rasteretiti nam se od Kuščević Lovreka, Žalac Gabice, Tolušić Tomeka, Marić dr. Goge, Divjak dr. Blažice, Štromar Peđe, Pupovac dr. Milojka i ... prikaži još! njima sličnih spodoba. O Bandić MIkiju (nesuđenom dr. h.c.) i njegovoj klapi valjalo bi raspisati referendum nakon što se otarasimo Kuščević Lovreka.

  2 10:36 06. 7. 2019.
 • Jugovina:

  Ukinuti oko 300 parafiskalnih nameta.

  1 10:50 06. 7. 2019.
 • stefj:

  Porezna reforma može nešto napraviti, ali kada drugi ministri ne rade ništa, već suprotno, onda je utjecaj smanjenja poreza ograničen... Osim toga, vidite da prihodi države rastu puno više od rasta gospodarstva, što znači da porezna presija i troškovi poslovanja ... prikaži još!a rastu kud i kamo više od prihoda. To potvrđuje i sve veći udio poreznog opterećenja u BDP-u... Ono što bi bilo bitno - ukinuti parafiskalne namete, pojednostavniti poslovanje, energente, sve to radi se upravo suprotno. Da bi se platila sva ta gomila uhljeba i njihovi povećani prihodi, stalno se izmišljaju novi propisi, stalno treba neki novi papir... Da li je taj papir elektronski ili stvarno papir, tak nema veze. Isto kao i "pojednostavnjenje" gdje umjesto 2 ili 3 papira sada trebamo jedan, ali taj jedan košta duplo više nego svi oni prije zajedno... A tek onaj Horvat, ministar gospodarstva, koja je to katastrofa. Taj samo radi na jačanju države i povećanju njenog udjela u gospodarstvu, te zapravo na povećanju antipoduzetničke klime... Jedan ministar sam ne može napraviti puno, uostalom, to se i vidi. Kriza polako opet počinje, vidi se po industriji u Njemačkoj, a Hrvatska je jako slabo iskoristila zadnjih 8-9 godina. Koliko god tome najviše bio zaslužan Milanović, niti ova vlada nije neko cvijeće. Još nismo dosegli BDP iz 2008. i nećemo tako skoro...

  1 12:56 06. 7. 2019.
 • aristip:

  Nižu poreznu stopu na plaće s 24% smanjiti na 20%. To bi bilo sasvim dovoljno.

  2 10:22 06. 7. 2019.
 • Veseli Gost:

  Porez na nekretnine treba uvesti . Porez na sve nekretnine. Kada se uvede porez na nekretnine treba u isto vrijeme sniziti PDV. Treba ukinuti PVD na namirnice. PDV treba smanjiti toliko da drzavni prihodi se ne povecavaju. Zalosno je da ... prikaži još! Todoric na svoj dvorac . Kuščević na svoje nekretnine i ostali lopovi koji ju jamili ne placaju porez na nekretnine , a placaju PDV isto kao i penzioneri i ljudi koji zive u supama. Svakako da bogatasi ne zele da se porez na nakretnine uvede jer bi oni placali veci porez a sirotinji bi se porez smanjie i zivotni standard povecao.

  1 15:27 06. 7. 2019.
 • Sve je uzalud:

  .....donosi još dublje penetriranje države u privatne džepove da bi reformisti krali.......................

  10:36 06. 7. 2019.
 • Avatar Aydemi Popushi
  Aydemi Popushi:

  Preispitati penzije, smanjiti drzavnu upravu i javni sektor, pa ce se poreska reforma lako sprovesti. Al ne lezi vraze, ko je lud da cacka oko izbornog tela.

  11:50 06. 7. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.