Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj palm

Oporba Kirinu: Idite zatražiti obdukciju...

Virovitica: Na sjednici Gradskog vijeća Ivica Kirin objašnjavao nestanak 17 milijuna kuna
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/14
18.06.2019.
u 23:06

Postupao u skladu sa zakonom: Ivica Kirin i njegov pročelnik Kristijan Sabo jučer na tiskovnoj konferenciji koju je gradonačelnik Virovitice sazvao za novinare

Iskoristili smo moju ljudsku bol za čovjekom s kojim sam radio, nisam ga ni pokopao, već je na groblju počela haranga. Oporbeni vijećnici nemaju pravo tražiti moju ostavku, jer me nisu ni birali. Virovitica nije grad slučaj. Moja je odgovornost subjektivna jer sam nalogodavac u Gradu, ali objektivne nema, jer taj događaj nisam ničime potaknuo. Pozivam sve koji imaju bilo kakva saznanja o malverzacijama, neka prijave nadležnima, ako želimo da ta smrt nije uzaludna – izjavio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin na sjednici Gradskog vijeća u utorak popodne, na aktualnom satu na kojem je tema bila nestanak 17 milijuna kuna iz gradske blagajne te smrt pročelnika za financije Siniše Palma.


Pale i teške riječi

– Što mi sve moramo slušati – čulo se, potom, negodovanje iz oporbenih klupa.
– Svaka vam čast! Imam osjećaj da sam ja za nešto kriv! - komentirao je Siniša Prpić iz oporbenog HSPD-a. A Ivici Kirinu za sve su krivi – novinari.

– Virovitica nije grad slučaj niti će ikada biti, ma koliko se pojedinci trudili da nas prikažu u takvom svjetlu. Kao katolik, žalim što je Palm napravio suicid. Zašto je u javnosti došlo do zamjene teza? Tko je unaprijed odabrana žrtva, a tko krivac? – započeo je Kirin, i odmah u startu prerezao kako zbog istrage ne može iznositi detalje o nestanku novca.

– Podižući kaznenu prijavu (protiv Palma, nap.a.) postupao sam u skladu sa zakonom. Jesam li trebao zataškati spoznaju da moj suradnik otuđuje novac? Naravno da nisam – poručio je.

– Gdje je nestao novac, to je pitanje svih pitanja. Mislio sam da je tako nešto nemoguće u današnje doba – rekao je Kirin, aludirajući na modernu tehnologiju. Istaknuo je kako je Virovitica transparentan grad koji svake godine objavljuje koliko je potrošio. 
Nakon Kirinova monologa, iz oporbenih se klupa čulo ironično: “A pljesak”, a onda je nastao lom zbog odgovora koji je uslijedio iz klupe u kojoj su sjedili gradski direktori.
– Meni kažeš odje...?! Ti koji si gost ovdje! Pokazao si lice! Je l’ ti jasno! Gradonačelniče, upozorite svoje direktore, koji su ovdje gosti! Jedino ako odj... ne znači da je to kletva – iznervirao se vijećnik Siniša Prpić.

 Vi vidite neprijatelja.

– U šoku sam, tuzi i nevjerici zbog smrti suradnika i pročelnika Siniše Palma koji mi je bio kao član obitelji jer tako gledam i na ostale koji sa mnom rade. Drugi razlog moje tuge je razlog njegove smrti i načina života za koji nitko nije znao. Kako sada ispada znali su njegovi prijatelji, a i u lokalnim kladionicama pa se šutjelo do tog dana kada se objesio i ostavio oproštajnu poruku. Upravo iz tog kruga koji je znao privatne osobnosti Siniše Palma dolaze sugestije da sam ja odgovoran za smrt mog djelatnika, a cijeli niz neistina upućen je u medije. Moram danas govoriti ne zbog sebe, nego i zbog Siniše koji je mogao ostati živ da nije izostala karika povjerenja građana i građanske vlasti. Nažalost, nitko godinama nije upozorio da Siniša Palm ima problem s ovisnošću koja ga je na kraju vjerojatno i odvela u smrt – rekao je Kirin.


Oporba je, pak, istaknula činjenicu kako nije napravljena obdukcija Siniše Palma.

– Neki dan sam pročitao “navodno suicid”. Pa nismo mi Virovitičani ubojice, vjerujem da nam gradonačelnik nije ubojica! Bili ste ministar, idemo na policiju i zatražimo obdukciju. To vam govorim kao prijatelj, iako u meni deset godina vidite neprijatelja – poručio je oporbenjak Siniša Prpić gradonačelniku

Komentara 26

Avatar ehlbert13
ehlbert13
16:21 18.06.2019.

Kirin-Sanaderov ucenik!

RP
rpzagreb
16:51 18.06.2019.

Hdezejovska posla.

DU
Deleted user
16:45 18.06.2019.

Bri selski pravednik A palfickina diploma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije