Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski scenarij

I Zadar ide prema novim izborima? Akcija mladih optužila HDZ-ovog gradonačelnika za mizerno davanje socijali

Zadar: Ante Rubeša i Enio Meštrović zatražili su ostavku direktora KK Zadar Željka Žilavca
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
09.05.2022.
u 13:33

Iz AM su na konferenciji za novinare istakli  da su njihovi amandmani uz socijalnog aspekta društva odbačeni od gradonačelnika Branka Dukića.

Zadru u kojem u Vijeću oporba ima većinu, a HDZ gradonačelnika u prosincu najvjerojatnije slijede novi izbori. Vjeruje u to prvi čovjek Akcije mladih Ante Rubeša. Iz AM su na konferenciji za novinare istakli  da su njihovi amandmani uz socijalnog aspekta društva odbačeni od gradonačelnika Branka Dukića.

- S obzirom da Grad Zadar ih odbacuje mi smo odlučili sve amandmane dati prijedlog uvrštenja u kompletnu odluku. Tu je riječ i o amandmanima nezavisne liste Enia Meštrovića i SDP-a. Mora se provesti javno savjetovanje i pozivamo sve institucije i udruge da se jave i pošalju svoje prijedloge da ih implementiramo u proračun. Odbili su iz Grada i sufinanciranje djelatnosti dadilja, sufinanciranje vrtića, izvanškolske aktivnosti, mogućnost nastavka školovanja, osobne invalidnine, izdvajamo za socijalu samo tri posto proračuna i to je mizerno - istakli su iz AM i optužili HDZ-ovog gradonačelnika da je iskoristio mogućnost odbijanja amandmana u iznosu pet posto od proračuna.

- S obzirom da će vjerujem sada sredstva za socijalna davanja sada biti znatno uvećana gradonačelnik će morati sredstva preraspodijeliti vjerujem iz građevine gdje se stalno pogoduje i interesnim skupinama  - rekao je Ante Rubeša.

Komentara 1

RO
ronyday
15:55 09.05.2022.

Orjuna bi htjela zauzeti i naš hrvatski Zadar kao što su sramotno zauzeli Split zahvaljujući levim medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije