Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

I Visoki upravni sud odbio odlučiti o izuzeću N. Novaković

Zahtjevom za izuzeće Nataše Novaković Plenković je blokirao rad Povjerenstva na ovom predmetu još u svibnju prošle godine, a ovo se tijelo našlo u situaciji u kojoj nije jasno tko bi uopće trebao odlučiti o tome može li Novaković sudjelovati u odlučivanju u ovom, ali i drugim predmetima vezanim uz Agrokor
27. veljače 2020. u 16:59 1 komentara 319 prikaza
Nataša Novaković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Visoki upravni sud odbio je odlučiti o zahtjevima premijera Andreja Plenkovića i bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić da se predsjednica Povjerenstva za sukob interesa Nataša Novaković izuzme iz odlučivanja o njihovoj ulozi u osnivanju tzv. skupine Borg, radne grupe koja je bila zadužena za izradu tzv. lex Agrokor.

Nataša Novaković 'NIJE NAM SVE DOSTAVLJENO' Novaković komentirala izjavu premijera: 'Ovo je napad na Povjerenstvo'

Zahtjevom za izuzeće Nataše Novaković Plenković je blokirao rad Povjerenstva na ovom predmetu još u svibnju prošle godine, a ovo se tijelo našlo u situaciji u kojoj nije jasno tko bi uopće trebao odlučiti o tome može li Novaković sudjelovati u odlučivanju u ovom, ali i drugim predmetima vezanim uz Agrokor.

Kako drugostupanjsko tijelo koje bi nadziralo rad Povjerenstva ne postoji, iznosila su se različita tumačenja o tome tko bi trebao odlučiti o izuzeću. Povjerenstvo se zato obratilo nadležnom saborskom odboru i Saboru, no tamo su dobili odbijenicu, uz obrazloženje da takva odluka nije u nadležnosti Sabora.

put u helsinki Makar sve bilo čisto, Vlada mora predati naloge N. Novaković

Zatim su odluku tražili od Upravnog suda u Zagrebu, koji je također odbio presuditi, a sada je tu odluku potvrdio i Visoki upravni sud. U Povjerenstvu kažu kako su ovakvu odbijenicu i očekivali, a ona im je temelj za već napisani zahtjev Ustavnom sudu da razriješi sukob nadležnosti dvaju tijela koja su u ovom postupku odbila odlučiti.

– U predmetu o grupi Borg traženo je moje izuzeće, jučer smo dobili rješenje Visokog upravnog suda kojim je odbačeno naše traženje da se odluči o izuzeću i mi ćemo se već danas obratiti Ustavnom sudu da donese odluku tko je nadležan, da odluči kako će provesti postupak mog izuzeća i tko će o tome odlučivati – objasnila je Nataša Novaković.

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • rimac444:

    To povjernestvo treba ukinuti jer predstavlja lakrdiju i uplitanje u pravosuđe