Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvostruke cijene

Ni usluga nije ista: U porečkom kafiću kavu su 'strancu' naplatili skuplje

kava u Poreču
Foto: Screenshot Youtube
17.08.2016.
u 12:54

Zanimljiva je i razina usluge koja varira

Cijena kave u jednom porečkom kafiću ovisi o tome jeste li domaći gost ili turist koji je došao na odmor u Hrvatsku.

Nije to jedini slučaj u Hrvatskoj, no YouTube ekipa JoomBoos odlučila je provesti eksperiment i dokazati da se ista kava domaćima naplaćuje 8, a strancima 10 kuna.

Djevojka koja je došla u kafić na hrvatskom je jeziku naručila kavu koju je platila 8 kuna, no zanimljivo je i kako je bila uslužena. Dobila je račun, čašu vode, a konobar je pitao i želi li smeđi ili bijeli šećer.

Nakon što je ona završila s kavom za stol je sjeo Leon koji je kavu naručio na engleskom. Platio ju je 10 kuna, a kada mu je konobar donio kavu nije dobio ni čašu vode ni šećer.

Istu su stvar ponovili i kasnije s tim da je druga cura došla naručiti kavu i rezultat je bio isti.

>> U trgovinama na Jadranu cijene – dvostruke!

Ključne riječi

Komentara 39

DR
Drazen78
13:21 17.08.2016.

ma sta je sasvim normalno? Istog trena bi ga zatvorio i zveknio kaznu da mu prisjedne.

Avatar Marko232
Marko232
13:29 17.08.2016.

U Italiji smo mi doživili isto. Za domaće je kava bila po euro a za nas 2.5.

Avatar petrolio
petrolio
14:09 17.08.2016.

zašto stalni gost (to je u pravilu domaći lokalac) ne bi imao 10-20% popusta? time ga vlasnik stimulira da mu i dalje dolazi! naravno isto vrijedi i za stranca koji se npr. trajno nastanio i redovno dolazi kao gost! ja npr. idem često u jedan restoran i uvijek mi daju 10% popusta i to prikažu na računu, ja to cijenim i vraćam se opet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije