Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

I u srijedu promjenjivo, moguća i kiša: Evo kakvo nas vrijeme očekuje ostatak tjedna

Zagreb: Danas posvuda kiša, sutra u najvišem gorju moguće  i snježne pahulje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
03.04.2024.
u 07:17

Od četvrtka sunčanije i toplije, prognozirao je Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Na istoku Hrvatske srijeda će početi uz podosta vedrine. Prema sredini dana porast naoblake te će poslijepodne biti uglavnom oblačno, navečer uz mogućnost za pokoju kap kiše, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a. Puhat će ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, prolazno mjestimice i sjeverozapadni, a najviša će temperatura biti oko 18 °C.

Dnevne vrijednosti između 16 i 18 °C izgledne su u središnjoj Hrvatskoj. Ujutro pak od 4 do 7 °C. Prevladavat će oblačno, no bit će i sunčanih razdoblja, uz slab do umjeren jugozapadnjak, a samo je rijetko popodne moguća i poneka kap kiše.

Na sjevernom Jadranu te u Gorskoj Hrvatskoj promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno. Nakon sredine dana malo kiše može pasti mjestimice u Gorskom kotaru, ponegdje na Zavižanu te oko Ćićarije i Učke. Puhat će jugozapadnjak, na moru jugo, popodne mjestimice prolazno sjeverozapadnjak, uglavnom uz obalu Istre. Temperatura podjednaka kao u utorak - poslijepodne od 16 do 19 °C, u gorju malo niža.

Promjenjive će naoblake biti i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Uz slabo i umjereno jugo te jugozapadnjak temperatura će porasti do vrijednosti između 17 i 20 °C. Podjednake vrijednosti najviše dnevne temperature zraka i na krajnjem jugu Hrvatske, uz slabo i umjereno jugo i jugozapadni vjetar, promjenjivu naoblaku i sunčana razdoblja.

VEZANI ČLANCI:

Od četvrtka do subote uglavnom sunčano. U unutrašnjosti ujutro mjestimice može biti magle, a tijekom dana ponegdje treba računati na umjerenu naoblaku. Temperatura zraka porast će na vrijednosti više od 20 °C, prema kraju tjedna opet i više od 25 °C. I na Jadranu će idući dani obilovati sunčanim vremenom, uz koje će temperatura zraka biti u porastu, ali manje nego na kopnu. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, u noćnim i jutarnjim satima mjestimice uz obalu bura, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

FOTO Na Dolcu ostavljeni lampaši: Zapaljeni su na jednom od štandova

Zagreb: Danas posvuda kiša, sutra u najvišem gorju moguće  i snježne pahulje
1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije