Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve zbog Fukushime
Povratak na članak

I Švicarska, nakon Njemačke, gasi svoje nuklearke

I ankete su pokazale da Švicarci žele gašenje nuklearnih elektrana, a taj se postotak snažno povećao nakon katastrofe u Fukushimi

Komentari 9

Avatar kobra11
kobra11
13:36 08.06.2011.

Bice mraka u EU . vratice se u pecine uskoro :-))

VL
OB
-obrisani-
14:01 08.06.2011.

Dio 1 IEA-International Energy Agency u svom izvjestaju kaze da sad nastupa zlatno doba plina. Ocekuje je se da ce Kina I Rusija potpisati sporazum o kupnji ruskog plina prije 10 June-Lipnja. A to bi tribalo biti prije dolaska kineskogg predsjednika Hu Jintao slijedeci tjedan u Moskvu. Gazprom govori o eksportu 63 miljarde kubnih metara plina godisnje. U dolarima bi bila vrijednost oko 30 miljardi $. Nakon nuklearne tragedije u Japanu, Japan postaje veliki uvoznik plina iz slavenske Rusije. 15 June-Lipnja se sastaju clanovi SCO grupacije u Kazahstanu u gradu Astana. Oci stranih promatraca su uprte na ovaj sastanak da vidu koji novi clanovi ce biti primljeni. Njemacka se mora jos vise povezati s ovim slavenskim narodom na sjeveru Europe, radi njene ovisnosti o plinu. Sad se I Svicarska skakida s nuklearnih elektrana, dakle I ona ce mora pokazati vise postivanja naspram slavenske Rusije.

VL
OB
-obrisani-
14:02 08.06.2011.

Dio 2 Ruska kompanija Gazprom je prosle godine zaradila 120 miljardi $ od prodaja plina. Ta kompanija ima u svom vlasnistvu 160 tisuca kilometara plinovoda a to je dovoljno za ici cetiri puta oko ekvatora. Arktik se otapa, brodovi ce uskoro ploviti uzduzh ruske obale iz Kine za Europu A procijenjuje se da slavenska rusija sijedi na triljunima dolara nafte I plina u arktickom podrucju.

VL
OB
-obrisani-
14:57 08.06.2011.

a gdje ce uzet struju-od koga??????????????????? ostaju samo francuzi, koji opet ne mogu svima dat i svobima i austrijancima i svicarcima heheheheehehehe, nece atomske bombe a hoce atomsku struju-ja sam mislio da su svicarci pametniji, a buduci da su se napunili \"olosem azilantskim\" onda i nije ni cudo da je to tako, na koncu scicaraca ima cc 5 milijuna ostali su dotepenci sa crvenom putovnicom ha ha ha ha ha

VL
Avatar Jack_Bauer
Jack_Bauer
15:02 08.06.2011.

Ovo je odlična vijest jer poslije zatvaranja tih nuklearnih elektrana svi ćemo se osjećati sigurnije, zračenja će biti manje a poslije toga treba uslijediti značajno nuklearno razoružanje. Europska unija mora postati svjetski lider u proizvodnji čiste energije jer će samo tako doživjeti novu gospodarsku i energetsku renesansu i odmaknuti zaostalim državama kao što su Kina i Rusija. U tome će prednjačiti nama prijateljska Njemačka koja kao brzi vlak juri nezaustavljivo naprijed i vuče cijelu europu. I RH će se priključiti toj kompoziciji i sudjelovati u očuvanju okoliša za buduće generacije koje dolaze!

VL
OB
-obrisani-
15:08 08.06.2011.

djekbauer-ko bu to plativ i koliko kosta ta struja-ja znam a ti?????? da cujem

VL
Avatar Jack_Bauer
Jack_Bauer
15:17 08.06.2011.

Građani europe su daleko najodgovorniji kada je u pitanju zaštita okoliša i ulaganje u obnovljive izvore energije. Siguran sam svi će pristati na plaćanje malo skuplje cijene jer je to malen doprinos za cijelo čovječanstvo. Sada kada je pala Libija od strane naših NATO prijatelja a ostale banana državice oko nje preslabe su i pristati će na to da im se vanjska i unutarnja politika određuje u europskom parlamentu. Sada su se stvorili uvjeti za iskorištavanje sjevera Afrike i europljani će to znati iskoristiti. To nam je odlična prilika da se osamostalimo od neprijateljske Rusije od čega možemo imati veeelike koristi.

VL
OB
-obrisani-
17:00 08.06.2011.

Jack Baueru po cemu je Rusija neprijatelj Hrvatskoj?

VL
Avatar Jack_Bauer
Jack_Bauer
17:23 08.06.2011.

RH članica je NATO saveza koji je tu da spriječi rusko divljanje prema Zapadu kao što će uskoro postati članica EU zajedno s najdemokratskijim državama koje su naši prijatelji. Rusija kao nedemokratski režim svakako ne može biti u zajedno s nama u tim organizacijama jer je ona opasnost je za mir na rubnim dijelovima europe npr u Ukrajini, Gruziji, Bjelorusiji ali i baltičkim državama. Nemojmo molim vas zaboraviti što se dogodilo jadnim gruzijcima za vrijeme olimpijskih igara jer bi se to moglo dogoditi u gore spomenutim državama a čak i Poljaci od toga strahuju. JA cionist? ha ha kako to možeš reći nakon svega što sam napisao protiv Izraela?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.